Hirdetés

Linksys-újdonságok digitális otthonokba

A Linksys elsősorban otthoni felhasználásra szánt termékeinek választéka újabb eszközökkel – egy hangtovábbításra szakosodott bridge-dzsel, egy vezeték nélküli kamerával és egy merevlemezek hálózati megosztását segítő routerrel gyarapodott.

Manapság egyre többen érdeklődnek az olyan megoldások iránt, amelyek lehetővé teszik a különféle formában rendelkezésre álló hanganyagokat és videókat tárolni, lejátszani és megszólaltatni, illetve megjeleníteni képes berendezések valamilyen összekötését. A vezeték nélküli eszközök sorába állt be a Wireless-G Music Bridge (WMB54G), amely a 802.11g specifikáció szerinti hálózaton kommunikál a PC-vel, és minden olyan audiojel megszólaltatásában közreműködhet, amely lehetséges lenne közvetlenül számítógépre kapcsolt hangfalakkal vagy erősítővel is.

A virtuális hangkártyaként beüzemelt bridge egy RCA és egy jack csatlakozók formájában megvalósított sztereó vonali kimenetet, egy koaxiális és egy optikai digitális kimenetet kapott, Wi-Fi interfészén kívül pedig egy Fast Ethernet porttal is rendelkezik. Ajánlott ára az Egyesült Államokban 100 dollár.


Forrás: Linksysinfo.org

A Linksys Compact Wireless-G Internet Video Camera (WVC54GC) nevű eszköze ugyancsak tud vezeték nélkül (802.11b/g) kommunikálni, de kapott egy Fast Ethernet csatlakozót is. Fix fókuszú optikája és CMOS szenzora 1 lux fényerőtől biztosít képeket 320x240 vagy 160x128 pixel felbontásban. A biztonsági megfigyelésekre is alkalmazható kamera MPEG-4 tömörítésben küldi tovább a felvételt.

A webkameráktól eltérően saját webszervert is tartalmaz, így képe a megfelelő beállítások után bárhonnan (bármilyen windowsos PC-ről) megtekinthető. A WVC54GC biztonsági üzemmódjában legfeljebb három e-mail címre azonnali, rövid videót is tartalmazó riasztást küld, ha mozgást érzékel. Természetesen lehetőség van a kép és hang rögzítésére is, mind valós időben, mind előzetes program alapján, és feliratozással, időbélyeggel való ellátás is beállítható. A vezeték nélküli adatátvitelt WEP vagy WPA-PSK titkosítással lehet védeni. A kamera ára 130 dollár.

Végezetül egy router mutatkozott be, melyen négy Fast Ethernet port található, vezeték nélküli állomásokkal pedig 802.11b/g protokoll használatával kommunikál, de a SpeedBooster eljárásnak köszönhetően a szabványosnál nagyobb sebességre is képes. A Wireless-G Media Storage Link Router with SpeedBooster (WRTSL54GS) hosszú neve is sejteti, hogy itt a hozzáférési ponton, a tűzfalon és a routeren kívül plusz funkciókat is találunk.

A készüléken helyet kapott egy USB 2.0 port, melyre külső merevlemez kapcsolható. Az ezen tárolt adatok szimpla hálózati megosztásán túl a router beépített médiaszerverének köszönhetően hang- és videoanyagok lejátszásában is közreműködik – ennek előfeltétele a túloldalon egy UPnP-kompatibilis médiaadapter. Az eszköz WLAN-okban a WEP, WPA és WPA2 titkosítást támogatja. A SecureEasySetup funkciót ismerő Linksys eszközök használata esetén a kódcsere egy gombnyomásra megtörténik, és az állomások az elérhető legbiztonságosabb titkosítást állítják be az adatátvitelhez. A WRTSL54GS ajánlott ára a tengerentúlon 130 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés