Hirdetés

Végleg elengedte a régebbi Windowsokat a Microsoft

Most már mindenféle kerülőút nélkül búcsúzik a Windows 7-es, 8-as és 8.1-es kiadása.

A Microsoft az utóbbi idében már a Windows 11 operációs rendszerre figyel, amely mellett persze a Windows 10-et is életben tartja, hiszen ehhez is kínálnak még terméktámogatást. Nem úgy a korábbi verzióknál, amelyek kapcsán a cég bejelentette, hogy mostantól végleg elengedi őket. A mai naptól kezdődően nem kap több frissítést a Windows 7-es, 8-as, valamint 8.1-es kiadása, és ezentúl nincs semmilyen ESU-terv a mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára. Utóbbit a Windows 7 esebetében alkalmazta a redmondi óriáscég, vagyis pénzért még a hivatalos terméktámogatás lejárta után is lehetett kérni további biztonsági javításokat, de ez a lehetőség is megszűnt.

Az ügyfelek számára az egyetlen út a Windows 10-re való frissítés, hacsak nem akarnak frissítések nélkül működő operációs rendszert használni, ami nem ajánlott, hiszen manapság nem kevés biztonsági résre derül fény, és ezekre Windows 7, 8 és 8.1 alatt nem fog jönni javítás.

A Windows 8 elterjedtsége elhanyagolható, a fenti bejelentés inkább a Windows 7 és 8.1 miatt lényeges, ugyanis a StatCounter múlt decemberi adatai alapján az előbbi 11,19, míg az utóbbi 2,6 százalékos részesedést tudhat magának a Windows operációs rendszert futtató eszközök között.

Főleg a Windows 7 jelent fejtörést, mert amelyik PC tudja futtatni a Windows 8.1-et, annak nagy esséllyel a Windows 10-zel sem lesz gondja, és megfelelő eszközillesztőket is lehet majd találni a hardverekhez. A Windows 7 esetében ugyanakkor ez nem feltétlenül igaz, és ebben az esetben a hardverek cseréje is szükségeszerű lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés