Hirdetés

Bizonyos VGA-kkal felfüggeszti a Windows 11 új frissítését a Microsoft

A Windows 11 2022 Update teljesítményproblémákat okozhat a GeForce-okon, így mostantól a javításig nem telepíthető.

Szeptember végén vált elérhetővé a Windows 11 2022 Update, de a Microsoft most váratlanul részlegesen felfüggesztette a telepíthetőségét, ugyanis egyre több felhasználói panasz érkezik különböző teljesítményproblémákkal kapcsolatban.

Ez önmagában nem újdonság, ugyanis már a hivatalos megjelenés után felmerült, hogy teljesítménygondokat okozhat a Windows 11 új frissítése, de azt eredetileg az NVIDIA javította egy új GeForce Experience kiadással. Ugyanakkor a kellemetlen jelenségek nem szűntek meg, így feltételezhető, hogy nem csak a szóban forgó alkalmazással volt gond.

A jelenlegi információk alapján olyan konfigurációkkal kapcsolatban érkeznek teljesítményproblémákra vonatkozó bejelentések, amelyek GeForce VGA-t használnak, és emellett a felhasználó telepítette a Windows 11 2022 Update-et is. Az érintett ügyfelek kiszámíthatatlan és gyenge képkockasebességre, nehezen megmagyarázható lagra, illetve a processzor alacsony kihasználtságára panaszkodnak.

A Microsoft a probléma létezését elismerte, és az egyes, feltételezhetően érintett konfigurációkra már nem is kínálják fel az új Windows 11 frissítés telepítésének lehetőségét. Ha valaki esetleg már élt ezzel, akkor a redmondi óriáscég azt ajánlja, hogy mindig legyen feltelepítve a legfrissebb NVIDIA eszközillesztő, illetve GeForce Experience kiadás. A javítás természetesen lesz, de azt még nem tudja megmondani a vállalat, hogy mikorra készül el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés