Hirdetés

Olcsóbb, de gyengébb is lett két Microsoft Surface eszköz

A Surface Laptop a sebesség, míg a Surface Book 2 a tárkapacitás szempontjából lesz kevesebb az eddigi minimum konfigurációknál.

A Microsoft csendben frissített két Surface eszközt, amelyeknél elsődlegesen a "jóárasítás" játszott főszerepet. Ennek hála a háromnegyed éve megjelent Surface Laptop már 799 dollárért is elvihető, viszont ez gyengébb hardvert is jelent. Egészen pontosan Intel Core m3-7Y30-as processzorral kell számolni, ami a korábbi Core i5-ös modellhez képest nem kínál kevesebb processzormagot, vagy éppenséggel kevesebb feldolgozóval rendelkező IGP-t, viszont az órajelek tekintetében meg sem közelíti azt. Ezzel együtt persze a TDP kerete is alacsonyabb, viszont itt meg kell jegyezni, hogy a Microsoft eleve speciális konfigurációban használja az Intel lapkáit, így a gyakorlatban nem biztos, hogy akkora különbség lesz, ami a papír alapján látszik.

Microsoft Surface Laptop
Microsoft Surface Laptop

Az új minimumárhoz 4 GB rendszermemória és 128 GB-os SSD jár, más szempontból viszont nem kell butításokra számítani.

Microsoft Surface Book 2
Microsoft Surface Book 2

A Surface Book 2 is olcsóbb lett, így már 1199 dollárért is elvihető, ami 300 dolláros csökkenés a korábbi legkisebb konfigurációhoz képest. Ezért cserébe 256 GB helyett 128 GB-os SSD-vel kell beérni. Ez nem tűnik rossz üzletnek, gyakorlatilag a potenciális vásárlók kaptak egy értékelhető alternatívát, ha az 1500 dolláros árcédula soknak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés