Hirdetés

Jó a Microsoft Surface Laptop, csak javítani ne kelljen – az iFixit szerint

Azt ugyanis nem lehet, házilag legalábbis biztosan, leginkább a csere jöhet szóba.

Az iFixit nem volt rest darabjaira szedni, vagy inkább atomjaira robbantani a Microsoft legújabb notebookját, a Surface Laptopot, amelyet valamivel több mint egy hónapja mutattak be a nyilvánosságnak (erről itt írtunk bővebben). Az eszköz olyan paraméterekkel rendelkezik, mint a 9,9-14,47 milliméteres vastagság és az 1,25 kilogrammos tömeg, de ez még nem zárná ki alapból azt, hogy javítható legyen, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet.


(forrás: iFixit) [+]

A lap ugyanis nullás értékelést adott a gépnek, amit nem is kell külön megindokolni, hiszen már szétszedés első lépése is roncsolás (konkrétan le kell vágni az Alcantara csuklótámaszt), ami a későbbiekben tovább folytatódik (rengeteg ragasztó, elpattanó rögzítések) és végül ezeknek köszönhetően az összeszerelhetetlen végeredményben csúcsosodik ki.


(forrás: iFixit) [+]

Amint az látható, egy akkucsere is lehetetlennek tűnő feladat, házilag legalábbis biztosan, hiszen egy komplett új ház és speciális eszközök kellenének ahhoz, hogy újra össze lehessen szerelni a gépet. Ahogy az iFixit megjegyzi, ez (a Surface Laptop) "egy ragasztóval töltött szörnyeteg".


(forrás: iFixit) [+]

Persze, mint Panos Panay, a Microsoft Devices felelős alelnöke megjegyezte már a bemutatón, a Surface Laptopot arra készítették, hogy egy tanulót végigkísérjen az egyetemi, főiskolai évei alatt, ami normál esetben 3-5 évet jelent.


(forrás: iFixit) [+]

Ezzel alapvetően nincs gond, hiszen megfelel egy normál notebook életciklusának, ennyi idő alatt a hardver is elavul, de a látottak alapján burkolt utalásként is értelmezhető arra vonatkozóan, hogy használtan talán már nem lesz akkora buli megvenni, ám ezt majd az idő eldönti. Az iFixit teljes cikke itt olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés