Hirdetés

Megkapta a Surface Pro a beígért USB Type-C adaptert

A Microsoft lehagyta az említett portot az egy éve megjelent eszközről, de megígérték, hogy valahogy pótolni fogják. Így sikerült.

A Microsoft nagyjából egy éve mutatta be a Surface Pro számjelzés nélküli verzióját, amelyről természetesen írtunk is egy hírt. Már akkor megjegyeztük, hogy USB Type-C port nincs rajta, ami nem volt szerencsés döntés, ugyanakkor a vállalat későbbi ígéretet tett, hogy valahogy pótolni fogják ezt a hiányosságot. Az adapter ötlete adta magát, és a redmondi óriáscég is erre szavazott, ami végül el is készült.

Az újdonságtól nem kell különösebb csodát várni, még a dizájnja is rendkívül egyszerű, ráadásul a vékony gépezet mellett kifejezetten tömzsinek fog látszani. Az adaptert a Surface Pro saját, nem szabványos portjára kell csatlakoztatni, és ilyen van egyébként a Surface Laptopon is, amivel szintén kompatibilis a kiegészítő. Ezért cserében egyetlen egy USB Type-C porttal lesz gazdagabb a felhasználó, amin keresztül egyébként tölthető mag a gép (minimum 27 watt 12 V-on), valamint bármilyen szabványos periféria csatlakoztatható hozzá. Utóbbit tényleg szó szerint kell érteni, ugyanis a rendszer támogatja a Type-C Alternate Modes funkciót is, vagyis például megfelelő kijelzők meghajtására is képes.

A Surface Connect to USB-C nevű adapter 80 dollárért lesz elérhető, vagyis nem lesz olcsó, de sok választása sincs a Surface Pro és Laptop tulajdonosainak, így ha USB Type-C porthoz akarnak jutni, akkor be kell szerezni egy ilyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés