Hirdetés

Matias Quiet Pro – a világ leghalkabb mechanikus billentyűzete

A notebookokhoz és a tabletekhez készített billentyűzetek miatt egyre több olyan beviteli eszköz jelenik meg a piacon, amelyek vékonyak, könnyűek és dizájnosan néznek ki, azonban a küllem vagy például a mobilitás oltárán sajnos gyakran feláldozzák a gépelési élményt. Ezzel ellentétben sokan inkább a mechanikus billentyűzetekre esküsznek, hiszen ezek a tisztességes méretű jószágok konkrét nyomáspontot, nagyobb gombokat és billentyűutat, így összességében kellemesebb szövegbevitelt biztosítanak.


[+]

Azonban utóbbi kategóriának van egy olyan kellemetlen mellékhatása, amit egyesek nem tolerálnak: a zaj, amit a mikrokapcsolók csapnak. Nem is feltétlenül azt zavarja, aki dolgozik rajta, inkább a környezetben lévők panasza esélyes, ezért a piacon több olyan példány is megtalálható, amelyek az átlagnál lényegesen csendesebbek, ezekben a legtöbb esetben Cherry Brown kapcsolók kattognak.


[+]

A kanadai Matias Corporation viszont büszkén jelentette be a Quiet Pro nevű billentyűzetet, amely állításuk szerint a világ leghalkabb mechanikus klaviatúrája. A termék megjelenését két éves fejlesztés előzte meg, amelynek keretein belül olyan kapcsolót készítettek, mely a hírek szerint a gépelési élmény feláldozása nélkül olyan zajszintet produkál, mint egy hagyományos billentyűzet. A Matias annyira meg van elégedve az eredménnyel, hogy szerintük bűn lenne kisajátítani a technológiát, ezért más gyártók számára is elérhetővé teszik a mikrokapcsolókat, sőt kisebb mennyiségben is megvásárolhatók lesznek, így a barkácsolni vágyók sem maradnak ki az élményből.


[+]

A Quiet Pro a maga 460 x 165 x 35 mm-es kiterjedésével és 1249 grammos tömegével nem túl kecses, ez azonban nem is szerepelt a célok között. Kiosztása klasszikusnak mondható, a numerikus blokk is a helyén van, valamint fn funkciógombbal a szokásos multimédiás parancsok is elérhetők. Attól sem kell majd tartani, hogy a leütések „összeakadnának”, ugyanis az n-key rollover elektronika bármilyen szituációban elkerüli a ghosting effektust. A fedélzeten 3 darab USB 2.0-s port is helyet kapott, amely külső eszközök kényelmes csatlakoztathatóságát teszi lehetővé.


[+]

A Matias Quiet Pro PC (fekete) és Mac (ezüst-fekete) verzióban kerül a boltok polcaira, vételáruk egységesen 149 dollár.

Előzmények

Hirdetés