Hirdetés

Nem követi a Sony VR-ját a Microsoft

A vállalat a virtuális és kevert valóságot a PC-n képzeli el és nem az Xbox One konzolokon.

A Microsoft az idei E3-on ugyan hardverekre vonatkozó tervekről nem beszélt, de Mike Nichols, a vállalat marketingigazgatója, a gamesindustry.biz számára elárulta, hogy nincsenek terveik a virtuális és kevert valóság Xbox One konzolokon történő megvalósítására. Ehelyett a cég úgy gondolja, hogy a PC az ideális terep a Mixed Reality platformjuk számára.

A fentiek azért érdekesek, mert az általánosan jobb minőséget kínáló VR-piacon egyelőre a Sony tarol a PlayStation VR-rel, és a PC-s megoldások meg sem tudják közelíteni ennek az eladását. Ráadásul a japán konkurens növeli a rendszere mögé rakott támogatást is, amivel a jövőben még nehezebb lesz versenyezni.

Utóbbin sokat segíthetett volna, ha a Microsoft a Mixed Reality platformot az Xbox One konzolcsaládra is elhozza, hiszen úgy raknának a rendszer mögé egy relatíve nagy gépparkot, amihez csak VR headsetet kell venni, így pedig növelhető lenne a PC-re kiadott VR portok száma is, de úgy néz ki, hogy eziránt a Microsoft nem érdeklődik. Az pedig még jelenleg is nehezen meghatározható, hogy a játékosok által nem igazán kedvelt Windows áruházon belül mire megy a Microsoft VR konstrukciója.

Érdekesség, hogy az előző év végén Panos Panay, a Microsoft eszközökért felelős alelnöke még azt nyilatkozta, hogy elképzelhető a Mixed Reality platform elérhetővé tétele az Xboxokon, de úgy néz ki, hogy azóta változott a cég álláspontja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés