Hirdetés

LPDDR5-tel kombinálta a 3D NAND flasht a Micron

Az iparág első ilyen uMCP memóriacsomagja gyors és helytakarékos megoldás lesz az ultramobil eszközökbe.

A Micron bejelentette az iparág első olyan uMCP memóriacsomagját, amely a 3D NAND lapkái mellé LPDDR5 szabványú memóriát kínál egyetlen tokozáson belül. Az ehhez hasonló megoldások az ultramobil eszközök piacán viszonylag népszerűek, hiszen relatíve kis területbe lehet bepréselni az adott fejlesztés rendszermemóriáját és adattárolóját.

A friss, uMCP5-ös fejlesztés kétcsatornás módba szervezett, 12 GB-os LPDDR5 memóriát kínál, ami mellé 256 GB-os, 96 cellarétegű, TLC-s, 3D NAND flashmemória tartozik. Utóbbit UFS interfészen keresztül lehet csatlakoztatni az adott rendszerchiphez, továbbá a vezérlő is be van építve a tokozásba. Mindez egy 297 tűs BGA tokozásba van belezsúfolva, vagyis igencsak helytakarékos megoldásnak tekinthető. Ráadásul az integrált, második generációs 10 nm-es node-on készülő memória effektív órajele 6,4 GHz, azaz a dizájn még gyorsnak is mondható.

A Micron már szállítja a partnereinek a termékmintákat, illetve várják a további érdeklődőket is. A fejlesztés leginkább a jövőben érkező, 5G-s okostelefonokban tűnhet majd fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés