Hirdetés

Bődületesen gyors a Samsung új eUFS memóriája

Az iparág első eUFS 3.1-es megoldása az abszolút csúcskategóriás ultramobil eszközöket célozza.

A Samsung bejelentette, hogy megkezdték az iparág első, 512 GB-os eUFS 3.1-es memóriájának tömeggyártását, amely egy tokozásban tartalmazza magukat a flashmemóriákat, illetve a vezérlőt is.

Az eUFS 3.1-s szabvánnyal kompatibilis fejlesztés alapját ötödik generációs V-NAND flashmemóriák alkotják, a tokozásának kiterjedése pedig egészen kicsi, vagyis ultramobil szinten kifejezetten vállalható.


[+]

A vállalat újdonságának adatátviteli teljesítmény szekvenciális olvasás és írás mellett elérheti a 2100 MB/s-ot is. Ez a fő előnye a korábbi generációhoz viszonyítva, ugyanis az előző, eUFS 3.0-s megoldás írási sebessége 410 MB/s-nál megállt. Természetesen a véletlenszerű tempó is javult, mivel olvasási és írási műveleteknél rendre 100 000 és 70 000 IOPS biztosítható. Előbbi értékkel 60%-os előrelépést tett a cég.

A Samsung az új eUFS 3.1-es memóriája egyelőre csak 512 GB-os kapacitással érhető el, de később érkeznek 128 és 256 GB-os opciók is, így a némileg olcsóbb, de azért még mindig felsőházba szánt ultramobil eszközökben is feltűnhetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés