Hirdetés

A Micron elsőként kínál PCM memóriát

A Micron bejelentette, hogy elkészültek az első olyan PCM memóriával, melyet az érdeklődő cégek nagy mennyiségben is elérhetnek. A fázisváltáson alapuló technológia a jövő szempontjából nagyon ígéretes, hiszen az anyagszerkezet felmelegítésekor és lehűtésekor keletkező átalakulást használja ki. Az elektromos árammal irányított ciklusok hatására a kalkogén üveg amorf vagy kristályos szerkezetet vesz föl, és ennek megfelelően nagy vagy kicsi lesz az elektromos ellenállása. Ez tökéletesen alkalmassá teszi a technológiát a digitális adattárolásra. A PRAM előnye a NOR és NAND flashmemóriákhoz képest a gyorsabb írási tempó és a sokkal hosszabb élettartam.

A Micron 45 nm-es eljáráson gyártja legújabb fejlesztését, mely 1 gigabites kapacitással rendelkezik. Maga a termék egy ilyen chipet tartalmaz és MCM tokozást alkalmazva egy 512 megabites LPDDR2 szabványú memórialapka is került mellé. Lényegében tehát egy LPDDR2 szabványú memóriachipről van szó, mely tökéletesen megfelel a JEDEC specifikációinak, de a fejlesztésen található egy kétszeres kapacitású PRAM is. Ez sokat használt adatokat tárol, mellyel felgyorsítható például az operációs rendszer indításának, illetve bizonyos programok betöltésének folyamata.

A vállalat a terméket elsősorban okostelefonokba és tabletekbe szánja, de mivel az újdonság nem olcsó, így bizonyos, hogy csak a csúcskategóriás készülékekben fog szerephez jutni. A Micron tudatta a partnerekkel, hogy felkészült a termék nagy mennyiségű szállítására, így a cég várja a megrendeléseket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés