Hirdetés

Metal auf Metal – üss ki, ha tudsz!

Metal auf Metal – azaz fém a fémen, talán ez ugorhat be a szinte törhetetlen masinát nézegetve. Lassan 32 évvel azután, hogy a Kraftwerk együttes „megkonstruálta” az említett zeneszámot, a Stealth Computer is megalkotta a maga betonbiztos, ultrakemény körülményeknek is ellenálló notebookját, az NW2000-et. A maga nemében ez a gép is egy indusztriális szimfónia, csak éppen nem a muzsika, hanem a hardverek nyelvén beszél, no meg némi gumiborítást is kapott a sok fém mellé. Az ütésálló szerkezet tesztelése roppant egyszerűen zajlott: 26-szor ejtették le 91 cm magasságból egy kemény, faborítású felületre, és bár nem mindig a talpára esett, életben maradt. Talán még a Taigetoszról legurulva sem esne baja, és ki tudja, mire mentek volna vele a spártaiak Thermopülainál, ha megkapják háromszázegyedik harcosnak. Nem meglepő, hogy az NW2000-et az ipari felhasználás mellett militáris célokra is ajánlják, megfelel a MIL-STD-810F katonai szabvány egyes előírásainak, ennek megfelelően az ütések mellett az extrém hőmérsékleti értékeket, magas páratartalmat, vizet, port és rázkódást is kiválóan bírja.

Alulról is masszív
Alulról is masszív

Persze erre az eddigiek alapján egy gránittömb is képes, az NW2000 azonban ízig-vérig notebook, sőt könnyen tabletté lehet alakítani, és úgy is egyszerűen használható. A gép gyakorlatilag mindenre alkalmas, amire kevésbé jól táplált rokonai, így a hardvertartalmában sincs sok különleges. 1,06 GHz-es Core 2 Duo processzorral és 2 GB DDR2-667 RAM-mal szerelték fel, az pedig cseppet sem meglepő, hogy a 160 GB-os winchester külön rázkódásvédelmet kapott, és a 13,3 colos kijelző tűző napfényben is használható. Van benne DVD-író, ujjlenyomat-olvasó, PC Card bővítőhely, 802.11a/g/n szabványú Wi-Fi, Bluetooth és GPS modul, de HSDPA modemmel is rendelhető. Az ellenálló billentyűzetet háttérvilágítással is ellátták.

Hernyóból lepke
Hernyóból lepke

Az erős Stealth notebooknak csak két gyengéje van. Az egyik a robusztus felépítésből fakad: a 253 x 344 x 59 mm-es méret és a 4,1 kg.os tömeg nem nevezhető kevésnek. A másik – könnyen kitalálható – a meglehetősen borsos ár: az NW2000 alapkiépítésben is 4895 dollárért kapható.

Férfias profil
Férfias profil

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés