Hirdetés

Vele van az erő

Főleg a játékosok igényeinek próbált megfelelni a BFG, amikor a Deimos X-10 tervezésébe fogtak. A notebook kialakításánál az erő volt a legfontosabb szempont, a hordozhatóság egy kicsit háttérbe szorult, de az ehhez hasonló gépeket amúgy is főleg elektromos hálózatról, asztalon használják leginkább. Az új modellt hatalmas, 18,4 hüvelykes, 1920x1080 pixel felbontású kijelzővel látták el.

A Deimos háromféle változatban kerül forgalomba, a különböző felszereltségű verziók a Performance, Advanced és Elite fantázianevet kapták. A leggyengébb (vagy inkább legkevésbé erős) a Performance, ebbe 2,53 GHz-es Core 2 Duo P8700 processzor került 4 GB DDR3 RAM társaságában, az adatokat pedig két 320 GB-os, RAID 0-ba kötött winchester tárolhatja. Az Advancedben és az Elite-ben már 8 GB RAM kapott helyet, az előbbiben egy 2 GHz-es Intel Core 2 Quad Q9000 processzort és két 500 GB-os merevlemezt találunk, az utóbbiban pedig egy 2,53 GHz-es Core 2 Extreme QX9300 teljesít szolgálatot, háttértárként pedig három, egyenként 320 GB-os WD Scorpio Blacket használhatunk.

A drágább változatokban két SLI-be kötött NVIDIA GeForce GTX 280M gondoskodik arról, hogy a gépet ne hozzák zavarba a játékok, a legolcsóbb gépnél ezeket két GTX 260M helyettesíti. A notebook jó minőségű hangrendszert is kapott (a Realtek ALC883 nyolccsatornás HD audio megoldását), amely a Dolby surroundot is támogatja, a zenék élethű megszólaltatásárában az öt hangszóró mellett egy mélynyomó is segédkezik. Természetesen nem hiányzik róla a beépített mikrofon és a (2 megapixeles) webkamera sem, de kártyaolvasóval is felszerelték. Csatlakozók tekintetében teljes a kínálat: hangkimenetek, -bemenetek (amelyek közül három az 5.1-es hangzást is támogatja), négy USB, eSATA, Gigabit Ethernet, FireWire, DVI-I, HDMI, sőt még egy esetleges tévétuner és távirányító kapcsolódásához is rendelkezésünkre áll egy-egy port. Nem meglepő, hogy a Wi-Fi és Bluetooth modul sem hiányzik a laptopból.

A felszereltséget természetesen meg kell fizetni, a legolcsóbb Deimos X-10 is 2299 dollárba kerül, az Advanced ára 3699 dollár, míg az Elite-hez 4499 dollárért tudunk hozzájutni. A notebookok már előrendelhetők a BFG honlapján, de az előtelepített Windows 7-tel és ajándék táskával forgalmazott notebookokat csak október 30-án kezdik el kiszállítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés