Hirdetés

Érkezik az atombiztos számítógép

A beágyazott rendszerek és ipari perifériák építésére szakosodott Stealth Computer előállt a WPC-500F névre keresztelt számítógépével, mely teljes mértékben ellenáll az IP67 és a NEMA 6 besorolású környezeti hatásoknak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a termék megbirkózik a folyadékok, a kémiai anyagok, valamint a homok és por okozta problémákkal. Így nem meglepő, hogy a rendszert extrém igénybevételre tervezték, olyan helyre ideális, ahol az előbb említett behatások előfordulhatnak. Az alábbi videó szemlélteti a gyártó egyik tesztjét, mely a folyadéktól való védettséget hivatott bemutatni.


Fotó: Stealth Computer [+]

A 191 x 297 x 75,5 mm méretű PC egy kétmagos Intel Atom 330 típusú processzorral dolgozik, mely a megszokott 1,6 GHz-es órajelen üzemel a 945GC északi és az ICH7 déli vezérlőhíd társaságában. A grafikus munkáról a GMA950 integrált grafikus processzor gondoskodik, a 2 GB kapacitású rendszermemória pedig DDR2 szabványú modulokra épül. Az adattárolást egy speciálisan kialakított, 80 GB-os SATA merevlemez látja el, amely komoly vibráció mellett is működőképes marad. Igény esetén a meghajtó szerepét egy SSD rendszer is betöltheti, amennyiben a magas adatátviteli sebesség és az adatok gyors elérése fontos szempont. A kommunikációért a Realtek RTL8111C típusú Gigabit Ethernet vezérlő felel, a rendszer hűtését pedig hővezető csövekkel oldják meg, melyek a vastag külső alumíniumborításba vezetik a forróságot.


Az erőpróba (Fotó: Stealth Computer) [+]

A számítógép szigetelt csatlakozókon keresztül kínálja az USB, a soros, a D-Sub, valamint az RJ-45 portot, és a tápellátás is hasonlóan védett úton van biztosítva. A Stealth Computer a WPC-500F-et a következő hónapban hozza forgalomba, a listaára merevlemezzel 2000 dollár lesz. Arról egyelőre nincs hír, hogy az SSD-vel kiépített változat mennyivel lesz drágább.


Mellékelt kábelek (Fotó: Stealth Computer)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés