Hirdetés

ASUS ROG Xonar Phoebus hangkártya – beárazva!

A tajvani gyártó még a CES kiállítás alkalmával hozta nyilvánosságra, hogy egy új Xonar hangkártyát kíván piacra dobni, melyet a jól ismert Republic of Gamers logó fémjelezne. A Phoebus névre keresztelt vezérlő az ASUS legfrissebb bejelentése alapján immáron végleges formát öltött, és forgalmazása is kezdetét vette – idehaza is. A PCI Express x1 foglalatba illeszthető 7.1 csatornás hangkártya egyes részleteiről sajnos nem kaptunk a korábbinál részletesebb információt (a Realtek chip funkciójáról), viszont amit már eddig is tudtunk, azokat a rendelkezésünkre bocsátott friss információk most megerősítették.


[+]

A kártya felépítése átgondoltnak tűnik, és az alkatrészekkel sem fukarkodtak, legalábbis erről tanúskodnak az audioberkekben használatos Nichicon "Fine Gold" kondenzátorok és az erős EMI/RFI védelem. Ez utóbbi nem csak kívül van jelen, hanem belül, a többcsatornás hangzásért és a fejhallgató erősítéséért felelős áramkörök közötti részen is fellelhető. Utóbbi részleget a Texas Instruments TPA6120A2 chipre bízták, mely alacsony torzítással és 120 dB-es dinamika tartománnyal rendelkezik, nem utolsósorban a 600 ohmos fejhallgatók meghajtása sem okoz számára problémát. A kártyán a C-Media CM8888DHT DSP dolgozik Oxygen Express fantázianév alatt, ezen felül két darab (Ti) Burr-Brown PCM1796 DAC-ot és NJM2114 műveleti erősítőket találunk, de ahogy korábban is említettük, ez utóbbi a célcsoport igényeit figyelembe véve nem cserélhető.


[+]

A kártya hátoldali kivezetései között 5 darab 3,5 mm-es jack ki- és két darab bemenet található. Természetesen S/PDIF csatlakozásnak sincs híján a kártya, ugyanis a kimeneteknek szánt jack aljzatok egyike (az oldalsó hangszóróké) világít, így a mellékelt mini TOSLINK kábelt csatlakoztatva máris egy optikai digitális kimenethez jutunk. A Phoebus külön tápellátást igényel, melyet egy 6 tűs PCIe tápcsatlakozóval oldottak meg, de a dobozban egy átalakítót is mellékelnek hozzá.


[+]

A kártyához tartozik a hátoldali I/O-bemeneten csatlakozó vezérlőegység, mely az asztalra tehető, így mindig kéznyújtásnyi távolságban van. A játékosok ezzel gyorsan és egyszerűen szabályozhatják a hangerőt vagy némíthatják el a hangot, emellett a vezérlőegységen mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókat is tartalmaz, így a headsetek csatlakoztatása sem igényel gép mögötti kotorászást. Újdonság viszont, hogy a vezérlőegységben két mikrofont is elhelyeztek. Ezek egyrészt használhatók normál mikrofonként abban az esetben, ha ilyennel nem rendelkeznénk, ha viszont fejhallgatóval játszunk, akkor a szoftverrel karöltve az aktív  zajszűrésben vállalnak szerepet.

A ROG Xonar Phoebus várhatóan május első hetében jelenik meg hazánkban, előreláthatólag 69 900 Ft-os végfelhasználói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés