Hirdetés

Csatolófelületet váltanak az ASUS Xonar DS és DG hangkártyái

Az ASUS még 2010 őszén mutatta be a Xonar DG, majd a Xonar DS hangkártyákat, melyek megfizethető alternatívái az alaplapra integrált hangchipeknek. A tisztább hangzást és számos plusz szolgáltatást felvonultató bővítőkártyák a megjelenés óta változatlan formában vannak a piacon, de az új alaplapok PCI foglalatainak számának csökkenésével párhuzamosan egyre nagyobb igény mutatkozik a PCI-Express sínbe illeszthető hangkártyákra. A kor követelményeinek megfelelően ezért az ASUS-nál úgy döntöttek, hogy a DS és DG kártyákból elkészítik a PCIe variánsokat, ezek pedig DGX és DSX névvel fognak a boltokba kerülni.

A gyártó nem tervezte át teljes mértékben a PCI-os kártyákat, hanem a korábban is bevált PLX PEX 8112 PCI-E bridge chip használatát részesítették előnyben. Ez a megoldás a Xonar kártyák esetében már korábban is bevált, és lényegében nincs hatással a késleltetésre sem. Természetesen a szolgáltatásokban sincs különbség a PCI-os verziókhoz képest.

ASUS Xonar DGX 5.1
ASUS Xonar DGX 5.1 [+]

Az Oxygen HD (C-Media CMI 8786) chipre épülő 5.1 csatornás Xonar DG és DGX esetében a játékosok igényeit tartották szem előtt, ennek megfelelően támogatják a GX2.5 3D és Dolby Headphone technológiát, valamint beépített fejhallgató erősítője a 64 Ohmnál nagyobb impedanciájú fejhallgatókkal is képes megbirkózni.

ASUS Xonar DSX 7.1
ASUS Xonar DSX 7.1 [+]

A DS és DSX már 7.1 csatornát támogat, és sokkal inkább a multimédiás felhasználást részesíti előnyben (tehát film, zene és játék vegyesen). Ennek megfelelően az ASUS AV66 audioprocesszort építették rá és cserélhető műveleti erősítővel (OP-AMP) is rendelkezik. Ez a verzió támogatja a DTS Connect, DTS Neo:PC és DTS Interactive megoldásokat is.

Mindkét kártya alacsony profilú, így kis formátumú HTPC-kbe és barebone gépekbe is beépíthető. A régi/új ASUS hangkártyák 9900 Ft  (DGX 5.1) és 14 900 Ft-os (DSX 7.1) áron lesznek elérhetők április közepétől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés