Hirdetés

CES 2012: új hangkártyán dolgozik az ASUS, érkezik a ROG Xonar Pheobus

Az integrált hangchipek megjelenése óta nem túl népes hangkártyák piacán az ASUS Xonar termékcsalád hamar nagy népszerűségre tett szert, a fejlesztések pedig töretlenül folynak, amit legújabb termékük bejelentése is alátámaszt. A népes Xonar família hamarosan a jól ismert piros-fekete ROG köntösbe bújtatott, PCIe x1 csatolófelületű Phoebus-szel bővülhet. A kifejezetten játékosok számára tervezett digitális és 7.1 csatornás analóg, plusz dedikált fejhallgató kimenettel rendelkező hangvezérlő lelke továbbra is a C-Media DSP lesz.


[+]

A VR-Zone weboldal szerkesztőinek a CES-en sikerült a kártyát darabokra szednie, és közeli fotókat készíteni, ami alapján a CM8888DH típusú DSP-ről van szó, de erről egyelőre a gyártó oldalán sincs semmilyen információ. Emellett felbukkan az ismert Realtek ALC889 kodek is, aminek funkciója nem tisztázott, de nem kizárt, hogy a dedikált fejhallgató kimeneti részhez van köze, ami a gyártó szerint a 600 ohmos fejhallgatók meghajtására is képes lesz.


(forrás: VR-Zone) [+]

Sajnos az ASUS csak egy szűkszavú közleményt adott ki a kártyáról, technikai paramétereket a 118 dB-es jel-zaj viszonyt leszámítva nem igazán árult el, ezzel kapcsolatban meg kell várnunk a márciusi megjelenést. Az internetet bejárt képek részletessége viszont nem elegendő ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a kártya tudásáról és képességéről, de annyi azért látszik, hogy a minőségi kondenzátorok mellett és RFI/EMI-védelmet megtartották, valamint felbukkan egy-két Texas Instruments PCM1796 DA konverter is, de a cserélhető OP-Ampoknak hűlt helyük van – nem hiába, ez most nem egy audiofil, hanem egy gémer kártya lesz.


[+]

A hangkártya szerves tartozéka a Control Box, mely azon felül, hogy az asztalra helyezhető vezetékes hangerőszabályzóként funkcionál, egy darab jack kimenetével és bemenetével egyfajta kábelhosszabbítóként is felfoghatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés