Hirdetés

Computex 2012: ASUS Republic of Gamers (ROG) finomságok

A tegnapi, lényegében mobil termékekről szóló ASUS sajtótájékoztató után a vállalat egy másik részlege mutatta be újításait a mai nap folyamán, melyekkel továbbra is a játékosok és – ha alaplapokról és VGA-kól van szó, akkor – a tuningosok kedvében kívánnak járni. Mi tagadás, úgy tűnik a gyártónál derekasan készültek az idei Computexre, aminek eredményeképpen nem csak totális újdonságokkal rukkoltak elő, hanem néhány ráncfelvarráson átesett termékkel is előálltak.


[+]

Ilyen volt a G55VW/G75VW notebookcsalád, ami egy Thunderbolt porttal egészül ki, vagy éppen a Vulcan aktív zajszűrős fejhallgató Pro változata. Ez utóbbinál az eredeti variánshoz képest javítottak a mikrofon elhelyezésén, a tartórúdja hosszabb és flexibilisebb lett, továbbá mellékelnek hozzá egy USB-s DAC-ot is, amit persze nem kötelező használni. Hang és hangzás vonalon maradva, nem volt újdonság például a Xonar Phoebus hangkártya, viszont egy újabb headset sorozattal rukkolt elő a gyártó, melynek tagjai az Orion és Orion Pro elnevezést kapták.


[+]

A Vulcannal szemben az Orion passzív zajszűrést alkalmaz, de hangminőségben várhatóan nem marad el aktív társától, és a Pro változathoz szintén jár majd a DAC, mely virtuálisan 7.1 csatornás hangzás előállítására is képes, ha erre van igény.

Az ASUS elhozta nekünk a nemrég bemutatott Tytan komplett konfiguráció egy új darabját. A játékhoz tervezett CG8890 asztali gép folyadékhűtéses, 3,3 gigahertzes Intel Core i7-3960X processzorra épül, emellett 16 GB 2133 MHz-es DDR3 RAM-mal, NVIDIA GeForce GTX 690 grafikus vezérlővel, RAID 0-ba kötött 128 GB-os SSD-kkel (2 darabbal) és Xonar DX hangkártyával érkezik. A ház most is extravagáns és a tuning szintjétől függő megvilágítás sem hiányzik belőle, hiszen a CG8890 azonnali hatmagos CPU-túlhajthatóságot kínál a Turbo Gear-rel – ami ennél a modellnél legfeljebb 4,2 gigahertzes órajelet jelent. A megfelelő zajszintű és hatékonyságú hűtés érdekben a ház tízcsatornás szellőzést kínál, tehát kijelenthető, hogy a gyártó szinte minden igényt kielégítő konfigurációt akar a piacra dobni azok számára, akik a komplett, csavarhúzós összeállítást nem igénylő megoldásokat keresik.

Nem maradunk új VGA és alaplap nélkül sem. Előbbi termékkategóriába az ASUS ROG Matrix HD 7970 érkezik majd a későbbiekben, amin a ROG alaplapokról megismert 20 fázisos "Super Alloy" névre keresztelt megoldás felelős a tápellátásért. Persze az olyan extrák, mint a VGA HotWire és az OC Key sem marad ki a felsőkategóriába szánt vezérlő repertoárjából, de talán még fontosabb, hogy a Matrix hat kijelző meghajtására alkalmas, ami az AMD többmonitoros Eyefinity szempontjából igen kedvező.


[+]

Az új Matrix kártya bemutatása egyfajta demó volt, nem pedig hivatalos termékbejelentés, így nem meglepő, hogy legnagyobb sajnálatunkra konkrét órajeleket a gyártó egyelőre nem árult el. Azt viszont megtudtuk, hogy a hűtés a DirectCU II egy spéci, módosított változata lesz.


[+]

Az igazi finomság az Intel LGA1155 foglalatos, Z77 vezérlőhídra épülő ASUS alaplapok terén várható, habár a Maximus V Gene egy-két újdonságot lelőtt már, így például a Formula változaton is megtalálható zavarmentes audiomegoldást. Persze a Gene és Formula esetében nem beszélhetünk 1:1 másolásról, mert az újabb alaplapra a harmadik generációs SupremeFX helyett a 4. generációs változat kerül. Újdonság lesz ennél a modellnél a Fusion Thermo hűtés, amivel a tápellátó áramkörök hűtéséért felelős bordák is bekapcsolhatók egy vízhűtéses körbe, de hagyományos léghűtésesként is használhatók. Az Extreme változaton természetesen sokat reszeltek a mérnökök, leginkább a tápellátást fejlesztették a jobb tuning érdekében, és kap egy külön kártyát, amire felkerül a Thunderbolt foglalat vezérlővel együtt. Emellett a szolgáltatásokra is ráfeküdtek a gyártónál, aminek eredménye a ROG Exchange webes adatbázis lett. A ROG közösség tagjai ebbe tölthetik fel és oszthatják meg egymás között a BIOS tuningolt beállításait, aminek letöltése és aktiválása egy másik gépen is csak néhány kattintást igényel. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag a tuningos közösség egymást segítheti, illetve az együtt dolgozó tuningos csapatok egyszerűen megoszthatják egymással az általuk elért eredményekhez szükséges beállításokat.


[+]

Az alaplapokkal kapcsolatos újítások és szolgáltatások egyelőre még nem teljesen tisztázottak, mivel a sajtó számára megtartott fél-háromnegyed órás összeállításba nem fért bele az összes termék részletekbe menő bemutatója. Szerencsére az ASUS meginvitált bennünket a vállalat főhadiszállására, ahol előreláthatólag minden újítást el fognak részletesen magyarázni, így a holnapi napon rengeteg új információval fogunk gazdagodni, amit természetesen közzé is fogunk tenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés