Hirdetés

Meghalt a PlayStation, éljen a PlayStation

Lapértesülések szerint a Sony nemrégiben beszüntette első generációs játékkonzoljának, a PSone-nak a gyártását. Az első, PlayStation márkanévvel ellátott játékgép 1994 decemberében debütált Japánban, majd csaknem egy évvel később az Egyesült Államokban és Európában. Az ezredfordulón új arculatot és új nevet (PSone) kapott az addigra hatalmas sikereket elérő konzol, ám az elektronika lényegében nem változott az eltelt idő alatt. Az átállást megkönnyíti, hogy a PSone-hoz készült játékok zöme a következő generációs PlayStation gépekkel is játszható, a Sony most ígéretet tett arra, hogy még a hordozható PSP-hez (PlayStation Portable) is megjelennek majd PSone program-átiratok – ezeket az internetről lehet majd letölteni.


Sony PSone konzol

Szakértők szerint az első generációs PlayStation gyártásának beszüntetése várható lépés volt a Sony részéről, ahogy közeledik a harmadik generációs konzol debütálása. A Sony Computer Entertainment elnöke éppen a hetekben volt kénytelen elismerni, hogy a PlayStation 3 a tavaly beharangozott megjelenési időponthoz képest több mint fél évet késni fog, ugyanakkor kellő mennyiséget tud majd szállítani belőle a cég – vélhetőleg többek közt annak is köszönhetően, hogy a gyártás erőforrásait átcsoportosítja. A PSone a gyártás beszüntetését követően limitált darabszámban, a raktárkészletek erejéig még elérhető lesz a kereskedőknél.


Ilyen lesz a PSP-billentyűzet. Forrás: DailyTech

Mindezzel egy időben a Sony két olyan technológiát is előterjesztett az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak, melyek a PlayStation Portable hordozható játékgép funkcióit hivatottak kiteljesíteni. Az először a 2004-es E3 kiállítás alkalmával bemutatott billentyűzet, illetve mobiltelefonos kiegészítő a gép kommunikációs képességeit emeli új szintre. Míg előbbi segítségével végre e-mailezni vagy chatelni is lehetne a PSP-vel, addig utóbbi a telefonálás mellett a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét nyújthatná a hordozható játékgép tulajdonosának – jóllehet a két modul ugyanabba a csatlakozóba passzol, így elvileg egy időben csak egyikük lenne használható.

A két kiegészítő piaci debütálásának részleteiről egyelőre semmi konkrétumot nem árult el a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés