Hirdetés

A tervhez képest fél évet késik a PlayStation 3

A Sony következő generációs PlayStation 3 játékkonzoljába szerelt Blu-ray olvasó komplex másolásvédelmi rendszere máig nem nyerte el végleges formáját, így az elhúzódó szabványosítási folyamatok miatt a japán vállalat kénytelen elhalasztani a játékgép eredetileg tavaszra tervezett megjelenését. Az új konzol több mint fél év múlva, november első heteiben kerülhet piacra. A vállalat ugyanakkor ezúttal nem a PlayStation 2 bevezetésének gyakorlatát követi; az új játékgép egyszerre debütál majd Japánban, Európában és a tengerentúlon – jelentette be ma a sajtó számára is nyilvános fejlesztői konferencián a Sony Computer Entertainment elnöke, Ken Kutaragi.


Kutaragi a PS3 első bemutatkozásakor

A Sony új konzolgépének megjelenésével kapcsolatban eddig számtalan spekuláció és elemzés látott napvilágot, a PlayStation 3 piaci késését azonban mindeddig cáfolta a gyártó, és egészen a tegnapi napig tartotta magát a korábbi hivatalos álláspont, miszerint a konzol tavasszal megérkezik a boltokba. „Amikor eldöntöttük, hogy a PlayStation 3-at idén tavasszal piacra bocsátjuk, arra számítottunk, hogy a konzol által felvonultatott fejlett technológiák tavaly augusztusig elnyerik végleges formájukat, de azóta több finomítás és továbbfejlesztés is történt. (…) Biztosak akartunk lenni abban, hogy az új konzol tulajdonosainak egyik ilyen újításról sem kell lemondania” – nyilatkozta a fejlesztőknek és a sajtó képviselőinek Kutaragi a késést magyarázva.

A japán vállalat ezzel lényegében egyéves előnyt adott a Microsoftnak, a redmondiak konkurens Xbox 360 játékkonzola ugyanis tavaly november óta kapható, jóllehet a szoftveróriásnak sokáig nem sikerült megoldania az új Xbox szállítási problémáit. Ilyen problémák a Sony konferenciáján elhangzott információk szerint nem várhatók a PlayStation 3 debütálásával kapcsolatban; Kutaragi arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Sony konzoljából megjelenését követően havonta egymillió példány kerül majd piacra, így a vállalat a 2007 márciusában záró üzleti év végéig közel hatmillió PlayStation 3 játékgépet kíván értékesíteni világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés