Hirdetés

Megérkezett a Steam Deck hivatalos dokkolója

Ezen túlmenően a Valve mostantó kvázi azonnali feldolgozást ígér.

A Valve nagyjából egy éve leplezte le a Steam Decket, és mára elmondható, hogy bejöttek a vállalat számításai, hiszen igen nagy lett az érdeklődés a rendszer iránt. Emiatt a gyártó eddig csak egy foglalási rendszer keretében szállította a kézikonzolt, tehát a vásárló felkerült egy listára, és akkor kapta meg a megrendelt terméket, amikor sorra került.

A Valve most bejelentette, hogy a listán lévő igényeket teljesítették, így a foglalási rendszer helyébe lép a direkt kiszolgálás, vagyis ezentúl szinte azonnali lesz a rendelések feldolgozása. Ezen túlmenően elérhetővé vált a régóta ígért hivatalos Docking Station, azaz dokkolóállomás.

A friss fejlesztés három USB-A 3.1 Gen1, egy USB Type-C, egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0, illetve egy Gigabit Ethernet portot kínál, vagyis minden olyan interfész megtalálható, amire reálisan igény lehet. Ezzel az USB Type-C-n keresztüli tápellátású Steam Deck kvázi asztali PC-évé alakítható, amire két kijelzőt is lehet csatlakoztatni számos periféria társaságában.

A Valve kiemelte, hogy nem kötelező ám a hivatalos dokkolót használni, hiszen az elmúlt időszakban megjelent számos alternatíva. A lényeg itt a szoftveres háttér, és a jobb kompatibilitás érdekében a vállalat továbbfejlesztette a SteamOS-t, így a dokkolókkal való működés az új frissítéssel számottevően javul.

Maga a hivatalos dokkoló egyébként 99 dollárért szerezhető be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés