Hirdetés

Véglegesítette a Valve a Steam Big Picture reformját

Mostantól a Steam Deck UI lesz az alapértelmezett Big Picture mód.

Még a 2021-es év közepén írtunk arról, hogy a Valve Steam Deck kézikonzolja a Steam platform Big Picture módját is átalakítja majd, de akkoriban még nem lehetett tudni, hogy mikor lesz elérhető alapértelmezett formában.

Maga a Big Picture eredetileg a Steam Machine rendszerekhez készült, és tulajdonképpen akkoriban a tévéken jól is működött, de nem igazán fejlesztette a Valve, így mondhatni eljárt felette az idő. A Steam Deck UI azonban pont egy olyan felület lett, ami hasonlított a Big Picture koncepciójához, és modernnek is számított az egyszerű kezelhetőségével.

A Valve most bejelentette, hogy az alapértelmezett működést tekintve is lecserélték a régi Big Picture módot az új Steam Deck UI felületre, és bár a név nem változott, a modernizálás ordít a fejlesztés minden porcikájáról.

Az új Big Picture mód automatikusan aktiválódik a Steam alkalmazás frissítésével, de ha valaki vissza akar térni a régi felülethez, akkor használhatja az "-oldbigpicture" indítóparancsot. Ez egy darabig még működni fog, de a Valve már most jelezte, hogy a későbbiekben a régi Big Picture teljesen eltávolításra kerül, tehát érdemes barátkozni az új felülettel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés