Hirdetés

Megérkezett a MasterBox Q300L nagytesója

A Cooler Master MasterBox Q500L szintre milliméterre pontosan megegyezik a tavalyi modellel, ám ahhoz képest egy mérettel nagyobb alaplapokat tudunk beleszerelni.

A Cooler Master lerántotta a leplet a tavaly márciusban bemutatott MasterBox Q300L nagyobb kiadásáról, a MasterBox Q500L-ről. A nagyobb kiadást kifejezést azért érdemes óvatosan megközelíteni, ugyanis a 386 x 381 x 230 milliméteres méretek mindössze egy számjeggyel térnek el a kisebb modell specifikációs táblázatának ugyanezen sorához képest.


[+]

A perforált acélból készült vázat mágnesesen rögzített, mintás porszűrők díszítik, míg az oldallap alapanyaga egyszerű átlátszó akril. Ezen a lemezen kapott helyet a két-két USB 3.0 és jack csatlakozót felvonultató I/O panel, amelyet akár át is helyezhetünk egy másik élre. Emellett a vele átellenes oldalt rögzítő csavarok szilikon borításának fektetve is használhatjuk a gépházat anélkül, hogy összekarcolnánk azt, például a parkettán.


[+]

A minimálisan eltérő méretek ellenére történt előrelépés, a Q500L ugyanis a Mini-ITX és a microATX mellett immáron ATX formátumú alaplapokat is fogad. Mérettől függetlenül legfeljebb 7 bővítőkártyát tudunk az alaplapba beszerelni, ezek maximális hossza 360 mm lehet, míg a processzorhűtő magasságának felső határa 160 mm. Az ATX formátumú tápegység szokatlan módon a jobb felső sarokba került, hossza legfeljebb 180 mm lehet. Adattárolókból összesen legfeljebb négy darabot rögzíthetünk az alaplaptálca hátoldalára, két 3,5, négy 2,5 hüvelykes, vagy pedig egyetlen 3,5 és kettő 2,5 hüvelykes meghajtó lehet opció.


[+]

A rendszer hűtéséről gyári állapot szerint mindössze egy darab, hátul elhelyezett, 120 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik, amelyet lent további kettő 120, elöl pedig kettő 120 vagy 140 milliméteres légkavaróval egészíthetünk ki. A vízhűtés szerelmesei összesen két radiátort szerelhetnek a házba, egy 240 milliméter hosszúságút fentre és egy 120 mm hosszúságút hátra. A Cooler Master MasterBox Q500L már előrendelhető Észak-Amerikában, árcéduláján az 60 dolláros összeg szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés