Hirdetés

CES 2020: házak és tápok a Cooler Master újdonságai között

Rengeteg különböző kategóriába szánt újdonsággal készült a gyártó a vegasi bulira, ezúttal a házakat és tápegységeket próbáltuk összeszedni.

A Cooler Master megszokott résztvevője a nagyobb kiállításoknak, és bár a Computexen nagyobb arzenállal szokták magukat képviseltetni, azért a CES-re is készültek újdonságokkal. Itt van például a már piacon lévő MasterBox TD500 ház Mesh utótaggal ellátott verziója, amely a nevéből is sejthető módon az alapmodell rácsos előlappal szerelt kiadása. A fekete és fehér színben piacra kerülő, ATX méretű toronyház elejébe három darab 120-as ventilátort vagy egy 360 mm hosszú radiátort is beszerelhetünk, adattárolókból pedig összesen hatot építhetünk be, 4/2 arányban a 2,5 hüvelykes méretűek javára a 3,5-ösökkel szemben. A ráncfelvarrott modell még januárban piacra kerül, 89 dolláros árcédulával a dobozán.

TD500 Mesh
TD500 Mesh [+]

Teljesen új termék a MasterBox NR600P, amelybe már E-ATX méretű lapok is beleférnek, az egyéb specifikációk azonban egyelőre még nem nyilvánosak. Külsejét tekintve egyébként egy egyszerű, rácsos elő- és fedlappal „díszített” eszközről van szó, amiről sokak nagy örömére az 5,25-ös meghajtókhoz tartozó nyílások is megtalálhatók. Az NR600P várhatóan májusban kerül forgalomba 129 dolláros áron.

NR600P
NR600P [+]

A MasterBox MB311L ARGB és 320L ARGB modellek már a micro-ATX méretkategóriában szállnak majd harcba a vásárlók kegyeiért. A két modell gyakorlatilag ugyanolyan (legalábbis ránézésre, ugyanis termékoldal egyik esetében sem elérhető), a különbséget mindössze az előlap kialakítása jelenti. Míg az MB320L elejét a jobb szellőzés érdekében rács borítja, addig kollégája már akrilból készült előlappal biztosítja a jobb rálátást az egyébként mindkét modellhez tartozékként járó, címezhető RGB LED-ekkel telepakolt ventilátorduóra. A frissen bemutatott apróságok a második negyedévtől lesznek elérhetők, 60 dollár körüli vételáron.

MB311L
MB311L [+]

Tápegységekből még a házaknál is többet pakoltak ki a srácok, mi azonban csak említés szintjén tudunk róluk nyilatkozni, ugyanis a fenti termékekhez hasonlóan még nem készült el a hozzájuk kapcsolódó termékoldal a részletes specifikációkkal. Új szériának számít az 550 (69$), 650 (79$) és 750 (89$) watt teljesítményű modelleket felvonultató V Bronze termékcsalád, amely – ahogy azt a neve is jelzi – 80 Plus Bronse hatékonyságú, kábelezése pedig nem moduláris kialakítású, ezzel is kimutatva, hogy ezek bizony az árra érzékenyebb felhasználók számára készültek.

V Gold
V Gold [+]

550, 650, 750 és 850 wattos kivitelek alkotják a V Gold V2 családot, amely már moduláris kábelezést kapott, ebből – és a 80 Plus Gold hatékonyságból – következően pedig árban is magasabb szintet képvisel, a négy tagot 89, 99, 109 és 119 dollárért vihetjük majd haza, a V Bronze modellekhez hasonlóan 2020 harmadik negyedévétől, 5 év gyártói garanciával.

SFX Gold
SFX Gold [+]

Az ATX formátum mellett az SFX méret kedvelőinek is tartogatott valamit a gyártó, hiszen bemutatták az SFX Gold tápokat, amelyek 550, 650, 750 és 850 wattos teljesítményt tudnak magukból kipréselni. Hűtésükről egy 80 milliméter átmérőjű ventilátor gondoskodik 25 decibeles maximális zajszint mellett, ami még bőven az elviselhető kategóriába esik. A visszafogott méretű újdonságok már az első negyedév során piacra kerülnek 109, 119, 129 és 139 dolláros áron, a pénzünkért ráadásul nem 5, hanem 10 év garanciát is kapunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés