Hirdetés

Computex 2019: több új házzal is készült a Cooler Master

Az egyik legnépszerűbb házgyártó nem csak átszínezett variánsokkal és sorozatbővítéssel, de teljesen új modellel is frissítette palettáját.

A Cooler Master standján rengeteg újdonságot találtunk, méretükből adódóan ezek közül leginkább a számítógépházak tűnnek ki. Az új modellek sorát a Silencio szériába érkező S400 és S600-zal kezdjük, amelyek a sorozat többi tagjához hasonlóan elsősorban remek hangszigetelésükről lesznek híresek.

Cooler Master Silencio S400
Cooler Master Silencio S400 [+]

Ennek minőségét a tervezők nem is bízták a véletlenre, ugyanis többféle hangszigetelő anyagot alkalmaztak annak érdekében, hogy a különböző frekvenciájú zajokat a házon belül tartsák. A minőség-ellenőrzést szintén nem aprózták el, ebben a Sorama nevű cég volt segítségükre, amely akusztikus kamerákkal vizsgálta, hogy pontosan hol és milyen mértékű hanghatások hagyják el a gépházat.

Cooler Master Silencio S600
Cooler Master Silencio S600 [+]

A kétkamrás kialakítással operáló, legfeljebb microATX és ATX lapokat fogadó eszközhöz kapcsolódó pontos specifikációkat ugyan egyelőre nem árulta el a gyártó, azt mindenesetre szabad szemmel is láthatjuk, hogy a csatlakozók a levehető porszűrőt is magában foglaló tetőlemezen kaptak helyet, a jobb oldallap pedig edzett üvegből készült. Utóbbi esetében 10 dollár felárat kell kifizetnünk a 79, illetve 89 dolláros alapár mellé, ami valamilyen szinten csökkenti a hangszigetelést, de ha valakinek fontos a látvány, akkor kompromisszumot kell kötnie. A rendelés egyébként június 18-tól lehetséges, ekkortól válik elérhetővé a boltok polcain a Silencio S400 és S600.

Cooler Master MasterCase H100
Cooler Master MasterCase H100 [+]

A MasterCase H100 névre keresztelt Mini-ITX méretű házikó sem kerülte el sokáig a figyelmünket, amiben bizonyára nagy szerepe volt a rácsos előlap mögött dolgozó, 200 mm átmérőjű, RGB világítást alkalmazó légkavarónak. A tetején elhelyezett fogantyú segítségével könnyedén mozgatható apróság részletes adatai szintén nem ismertek, azt azonban megsúgták nekünk a gyártó munkatársai, hogy később elérhetővé válik egy olyan verzió is, amibe már gyárilag beleszerelnek egy 240 mm-es AIO vízhűtés. Addig azonban be kell érnünk a sztenderd léghűtésre szabott modellel, amelynek ajánlott fogyasztói ára 60 dollár körül lesz, megvásárolni pedig július 9-e után tudjuk majd.

Cooler Master Cosmos C700P Black Edition
Cooler Master Cosmos C700P Black Edition [+]

Végül pedig a Cooler Master elhozta nekünk a több mint másfél évvel ezelőtt bejelentett Cosmos C700P fekete kivitelét, a Cosmos C700P Black Editiont. Az újdonság nagyrészt megegyezik az alapmodellel, a fekete szín mellett azonban áttetszőbb lett az oldalsó ablak, ezzel jobb rálátást biztosítva a belül elhelyezhető, szinte végtelen számú hardverelemre. Az említett ház már rendelhető állapotban van, vételára 300 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés