Hirdetés

Megérkezett a DJI Mavic Air 2

A 2 éves Mavic Air utódja nagyobb szenzort, 4K60p videofelvételi módot és rengeteg szoftveres fejlesztést is kapott.

A DJI lerántotta a leplet a 2018 elején bemutatott Mavic Air utódjáról, az újdonságok listája pedig igen hosszúra sikeredett. Például új, 1/2"-es CMOS érzékelő került a korábban alkalmazott 1/2,3” méretű szenzor helyére, mely 48 MP felbontású fotók és 8K felbontású hyperlapse anyagok készítésére képes, továbbá bekerült a 4K60p videófelvételi mód is, de igény esetén a 240 fps-es képkockasebesség is elérhető Full HD felbontás mellett.


[+]

Fotó, panorámakép és videómódban is készíthetünk HDR felvételeket, ráadásul mozgóképrögzítés közben használhatjuk a D-Cinelike flat színprofilt is, mely egyszerűbbé teszi az utómunkát. Adott a H.265 videókodek megléte is, a készülő felvételt pedig okostelefonunk kijelzőjén kísérhetjük figyelemmel, amit az újratervezett távirányító felső részére tudunk felerősíteni.


[+]

A drón által látott képet akár 10 kilométeres távolságból is figyelhetjük, köszönhetően az OCuSync 2.0 technológiának, a gépmadárba épített akkumulátor pedig akár 34 perc repülési időt is képes biztosítani. A távirányító egyébként 2,4 és 5,8 GHz-es frekvencián is tud kommunikálni a drónnal, a két sáv között pedig aszerint történik a váltás, hogy melyik frekvencián kisebb az interferencia.


[+]

A Sport módban 68 km/h-s végsebességre képes eszköz több szoftveres javítást is kapott, ideértve az intelligens követésre kifejlesztett FocusTrack funkciót, az akadályok kikerülésére szolgáló APAS (Advanced Pilot Assistance Systems) 3.0-s verzióját, valamint az automatikus képjavításért felelős SmartPhoto-t és a különböző repülési sablonokat alkalmazó QuickShot-ot. Újdonság még, hogy az okostelefonra telepíthető, vezérléshez szükséges alkalmazás, a DJI Fly App már egyszerűbb videószerkesztési lehetőségekkel funkciókkal is bír.

A DJI Mavic Air 2 Kínában már rendelhető, a világ többi részének azonban májusig várnia kell a vásárlással, a 849 eurós vételárat figyelembe véve viszont talán nem is árt, ha van még egy hónapunk spórolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés