Hirdetés

Leszállt közénk a DJI legújabb drónja, a Mini 2

A gyártó új aprósága stabilabb kapcsolatot és fejlettebb motorokat kapott, mindezt 50 dollár felálért az elődmodellhez képest.

A DJI legújabb drónja dobta a Mavic nevet, ugyanis a Mavic Mini utódját egyszerűen csak Mini 2-nek keresztelték el a tervezők. Egy ilyen lépés után külön érdekes, hogy az új modell már a Mavic Air 2 távirányítóját kapta meg, továbbá bekerült a repertoárba az OcuSync 2 technológia is, amely a korábbi Wi-Fi csatlakozásnál jóval stabilabb kapcsolatnak számít, hiszen a videojel továbbítása okostelefonunk felé – ideális körülmények között – akár 10 km távolságból is megtörténhet.


[+]

A még mindig csak 249 grammos drón 1/2.3” méretű, 12 megapixel felbontású szenzort használ, amellyel a RAW fotók mellett akár 4K30p mozgóképek is készíthetőek, 100 Mbps bitrátával, Full HD felbontás esetén pedig 60 fps a maximális képkockasebesség. Utóbbit választva elérhető a kétszeres zoom is, ezt a rendszer logikusan a 4K felvételbe történő belenagyítással old meg, a stabilizálás azonban már hardveresen, egy háromtengelyes gimbal segítségével történik.


[+]

A drón fejlettebb motorokat is kapott, amelyeknek hála javult a gyorsulás és a stabilitás is, a gyártó nagyon büszkén hirdeti, hogy már akár a 38 km/h erősségű széllökések sem okoznak majd gondot. Javult a rendszer energiaigénye, még ha csak egy perccel is: a mellékelt akkumulátor már 31 percnyi repülést tesz lehetővé.

A DJI Mini 2 elődjéhez képest 50 dollárral drágábban, 449 dollárért vásárolható meg önmagában, míg a három akkumulátort, egy töltőállomást és egy hordtáskát is magába foglaló Fly More Combo csomag 599 dollárért vihető haza. A gyártó hazai márkaboltjában ezek az árak 169 900, illetve 229 900 forintot jelentenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés