Hirdetés

Itt a DJI akciókamerája, az Osmo Action

A kínai gyártó sokszor bizonyította már, hogy van keresnivalója a képrögzítő eszközök piacán, most a GoPrót veszi célba.

A GoPro évek óta az akciókamera kifejezés szinonimája, ami nem is csoda, hiszen az elsők között voltak, akik ebben a kategóriában kiemelkedőt tudtak mutatni. Az elmúlt időszakban azonban szépen törnek fel a kínai konkurensek, most épp a drónjairól és stabilizátorairól ismert DJI rukkolt elő egy ilyen termékkel. A 124 grammos Osmo Action házára két kijelző is ráfért: egy 2,25 hüvelykes, 325 PPI-es értékkel bíró érintőképernyő hátul, valamint elől egy 1,4 hüvelyk képátlójú, 300 PPI-es megjelenítő került a 145 fokos látószöggel bíró optika mellé.


[+]

A kis kütyü beépített képstabilizátort is kapott, így az 1/2,3” méretű CMOS szenzor remegés nélkül képes rögzíteni a legfeljebb 4K-s felbontású, 60p-s videókat, akár HDR módban is. Emellett lehetőségünk van lassított felvételek készítésére, méghozzá Full HD felbontásban, köszönhetően a másodpercenkénti 240 képkockás maximális felvételi sebességnek. Állóképeket szintén tudunk lőni, ezek maximum 12 megapixelesek lehetnek, a záridőt pedig akár két percre is állíthatjuk. Nem maradhattak ki a timelapse és a hyperlapse módok sem, a különböző felvételi lehetőségeket és beállításokat pedig a QS gomb segítségével váltogathatjuk, ez megkönnyíti a kesztyűben történő kezelést abban az esetben, ha a hangvezérléshez tartozó néhány parancs nem lenne elég. Bekerült még az úgynevezett SnapShot funkció, ami lehetővé teszi, hogy kikapcsolt állapotban két gombnyomással azonnal elindíthassuk a felvételt.


[+]

Az elkészült anyagok legfeljebb 256 GB kapacitású microSD memóriakártyán kerülhetnek tárolásra. Az eszköz a szélsőséges időjárási körülményeknek is ellenálló burkolatot kapott, így bátran használhatjuk -10 °C-os hőmérsékleten, vagy akár 11 méter mély vízben is. A beépített, 1300 mAh kapacitású akkumulátor 135 percnyi Full HD videó rögzítésére ad lehetőséget, ez az érték 4K felbontásban, bekapcsolt képstabilizátorral 63 percre csökken. A Wi-Fi és a Bluetooth moduloknak köszönhetően a kamerát összekapcsolhatjuk okoseszközeinkkel is, az iOS és Android operációs rendszerekre elérhető DJI Mimo alkalmazással távvezérelhetjük az Osmo Actiont, valamint letölthetjük, szerkeszthetjük és megoszthatjuk az elkészült felvételeket.

Az újdonság már rendelhető például a gyártó webáruházából, vételára 379 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés