Hirdetés

Megérkezett a színes E Ink kijelző

Az E Ink a tegnapi nap folyamán bejelentette legújabb fejlesztését, a színes Triton Imaging Film kijelzőt, ami végre szó szerint színt vihet az e-könyv-olvasó piacra. A cég elmondása szerint az új panel a 16 szürke árnyalat mellett színek ezreinek megjelenítésére képes, viszont fogyasztása továbbra is alacsony és a sebesség is gyorsult 20%-kal. De nem csak a fogyasztás előny az LCD-vel szemben, hanem a látványra is jobb, mivel ez E Ink kijelző napon is jól olvasható. Sőt, a felhasznált technológia miatt minél több fény éri, annál kontrasztosabb képet kapunk, ahogy ezt az alábbi videóban is szemléltetik.

Az E Ink színes kijelzős példánya
Az E Ink színes kijelzős példánya

Ezzel szinte egyidejűleg már meg is érkezett az első színes kijelzővel szerelt e-reader: a kínai Hanvon csapott le elsőként a lehetőségre, hogy készülékében használja az új technológiát. A készülék valószínűleg 2011 márciusában fog debütálni a piacon, Egy 9,68”-es képátlójú érintőképernyős modellről van szó, amely Wi-Fi kártyával és 3G modemmel is fel lesz szerelve. Sőt, ritka eset, de már most kiderült az is, hogy a gyártó mennyiért fogja kínálni termékét: a 440 dollárt célozták be fogyasztói árként.

A Hanvon színes e-köny-olvasója
A Hanvon színes e-könyv-olvasója

A beígértnek megfelelően tényleg megkezdődött a Sony e-könyv-olvasójának árusítása. A Sony Reader Daily Edition, azaz a PRS-950 modell 300 dolláros áron már kapható a gyártó saját webshopján keresztül is. A 200 x 128 x 10 mm-es méretű, alig 300 grammos készülék 7”-es képátlójú érintőképernyővel rendelkezik, amely 1024x600 pixeles felbontású. Saját, beépített memóriája 2 GB-os, de SD vagy MS memóriakártyával tovább bővíthető. Wi-Fi és 3G hálózatokra is tud kapcsolódni, a számítógéphez pedig közvetlen 2.0-s USB interfészen csatlakoztatható. Az akkumulátora nagyjából 10 napos használatot tesz lehetővé aktív vezeték nélküli hálózati kapcsolattal. Kezeli az ePub, PDF, BbeB Book, TXT, DOC és RTF formátumú dokumentumokat, a JPEG, PNG, GIF és BMP képeket, illetve az MP3 és AAC zenefájlokat is.

Sony Reader Daily Edition PRS-950 [+]
Sony Reader Daily Edition PRS-950 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés