Hirdetés

Frissülő e-könyv-olvasó felhozatal

Rengeteg új e-könyv-olvasóval jelentkezett a PocketBook, aminek nagy részét a most zajló berlini IFA 2010 kiállításon is bemutatják. A gyártó a Pro 602, 603, 902, 903, illetve a Tablet IQ modelljeit leplezte le. Az első négy típus e-ink kijelzős, a méretük pedig a 600-as sorozatnál 6, míg a 900-asoknál 9,7 hüvelykes.

PocketBook Pro 602 és 603 [+]
PocketBook Pro 602 és 603 [+]

A párosok közül a 3-as végűek a 2-esek 3G-s modemmel és Wacom érintőképernyővel ellátott változatait jelentik. Wi-Fi kártya és Bluetooth adapter mindegyik készülékben található, tárhelyként pedig 2 GB-os flashmemória szolgál.

PocketBook Pro 902 és 903 [+]
PocketBook Pro 902 és 903 [+]

A formás, színes Tablet IQ 7 colos TFT érintőképernyővel rendelkezik, továbbá ebbe is került Wi-Fi, illetve Bluetooth modul. Az operációs rendszer feladatát az Android 2.0 látja el.

PocketBook Tablet IQ
PocketBook Tablet IQ

A Sony is frissítette e-könyv-olvasó felhozatalát a napokban, ami három készüléket érintett. Az 5”-es PRS-350 Pocket Edition, a 6”-es PRS-650 Touch Edition és a 7”-es PRS-950 Daily Edition gépezetek újultak meg. Az olvasók az elődökhöz képest vékonyabbak lettek, kontrasztosabb kijelzőt kaptak és a sebességük is nőtt. Az új, könnyebb alumínium burkolatba zárt PRS széria 2 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami SD vagy MS memóriakártyával tovább bővíthető. A Daily Edition modellben 3G és Wi-Fi is található.

A legkisebb megoldás 180 dolláros áron lesz kapható ezüst és pink színekben, a Touch modell fekete és piros változataiért pedig 230 dollárt kell fizetni. A PRS-950-ért a Sony 300 dollárt kérnek majd, de ez a termék csak november környékén érkezik.

Sony Pocket, Touch és Daily Edition [+]
Sony Pocket, Touch és Daily Edition [+]

Új információk érkeztek az Acer LumiRead e-readeréről is, amiről néhány hónapja, a Computex alatt olvashattunk utoljára. A masina 6”-es képátlójú e-ink megjelenítővel lesz felszerelve, ami 800x600 pixeles felbontású. Az olvasnivaló a 2 GB-os belső memórián tárolható, de természetesen ez bővíthető is, mégpedig microSD-vel. Helyet kap benne egy Wi-Fi kártya és egy 3G-s modem is, amit webböngészőjével nagyszerűen ki lehet majd használni. Ebben a qwerty-billentyűzet is a felhasználó segítségére lesz, további extraként pedig egy ISBN olvasó is kerül a LumiReadbe. Európába valószínűleg október környékén érkezik az Acer olvasója, az árát tekintve pedig nagyjából 250 euróra lehet számítani.

Acer LumiRead [+]
Acer LumiRead [+]

További e-könyv olvasók az IFA-n képgalériánkban.

Azóta történt

Hirdetés