Színes Pandigital és Odys e-könyv-olvasók

A Pandigital egyik legutóbbi, monokróm kijelzős e-könyv-olvasóját nagyjából egy hónapja mutatta be, ezúttal pedig a Novel széria színes megoldását dobta piacra. Az eReader (teljes nevén Pandigital 9” TouchScreen Color Multimedia WiFi eReader) egy 9”-es képátlójú, 480x800 képpontos felbontású, rezisztív érintőképernyővel felszerelt gépezet. Tárhelyként 2 GB beépített memóriával is rendelkezik, de természetesen tovább is bővíthető microSD kártyával, ráadásul egy 4 GB-os eleve jár mellé.

Pandigital Novel 9” TouchScreen Color Multimedia WiFi eReader
Pandigital Novel 9” TouchScreen Color Multimedia WiFi eReader

Ellátták egy 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyával is, így lehet rajta internetezni, e-maileket olvasni is, vagy új könyveket letölteni az online boltokból. A készüléken Android operációs rendszer fut, specifikációi szerint pedig támogatja az EPUB és PDF formátumú könyveket, MP3, AAC és WAV zenéket, JPEG, BMP, PNG és GIF képeket, illetve az MPEG4 videókat. Az eReader egy év garanciával 214 dolláros áron szerezhető be.

Pandigital Novel 9” TouchScreen Color Multimedia WiFi eReader [+]
Pandigital Novel 9” TouchScreen Color Multimedia WiFi eReader [+]

A németországi illetékességű Odys cégtől ugyancsak egy színes megjelenítővel ellátott e-könyv-olvasó érkezett, pontosabban a gyártó a jövő héten mutatja be hivatalosan. A Genesis névre keresztelt termék konfigurációját tekintve inkább beillene tabletnek. Igaz, manapság eléggé el vannak mosódva a határok a kétféle hordozható eszköz között. A 213 x 161 x 11 mm-es méretű, csupán 490 grammos tömegű Genesisben tehát egy 660 MHz-es, kétmagos ARM9 processzor dolgozik, operációs rendszerként pedig az Android 2.1 fut rajta. Az érintőkijelzője 8,4”-es méretű, míg felbontása 800x600 pixeles. Beépített tárhelye 4 GB-os, de ez SD kártyával megsokszorozható. Felszerelték továbbá 802.11b/g-s Wi-Fi kártyával és van mini USB portja is. Az Odys újdonsága december 1-jétől vásárolható majd meg 280 euróért.

Odys Genesis [+]
Odys Genesis [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés