Hirdetés

Hétvégi tablet és e-könyv olvasó szemle

A sokak által régóta várt Toshiba tablet, a korábban SmartPad néven elkezdett fejlesztésű, majd Folio 100 névre keresztelt készülék értékesítése immár Európában is. A Folio 100-on Az Android operációs rendszer 2.2-es verziója, a Froyo fut, és az NVIDIA Tegra 2 SoC-ot tartalmazza. A 281 x 181 x 14 mm-es méretű, 760 grammos tábla-PC képernyője 10,1”-es képátlójú, felbontása pedig 1024x600 pixeles, és természetesen érintésérzékeny (kapacitív). A készülék 16 GB belső memóriával lett ellátva, ami SD vagy MMC kártyával tovább bővíthető. A tableteknél szokásos kiegészítő-felhozatal ezúttal sem hiányzik: van 1,3 megapixeles webkamerája, 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyája, 2.1-es Bluetooth, egy USB portja és mini HDMI csatlakozója is. Egyes modellekbe 3G modem is került. Az akkumulátora nagyjából 7 órás működést tesz lehetővé. A Toshiba Folio 100 tábla-PC 400 dolláros áron kerül forgalomba.

Toshiba Folio 100
Toshiba Folio 100

Az LG-től is hamarosan érkezni fog egy tablet, de legkorábban valószínűleg csak a következő év elején esetleg a CES kiállításon vehetjük majd a kezünkbe. Egy fotó mindenesetre már kikerült róla a világhálóra, mivel az FCC (Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága) már kézhez kapta a H1000B típusjelzéssel ellátott készüléket. Sokat persze egyelőre nem tudni róla, annyi biztos csak, hogy Atom processzorral fog üzemelni, 10”-es érintőkijelzővel látják el, és nyilván Wi-Fi kártyával, illetve Bluetooth adapterrel is felszerelik. A tárhely bővítés a szokásos SD kártyás megoldással lesz kivitelezhető. Operációs rendszerként pedig Windows 7 kerül rá.

LG H1000B [+]
LG H1000B [+]

Az Entourage Systems egy különleges tabletet leplezett le, az általuk csak szerényen a világ első „dualbook”-jának nevezett enTourage eDGe készülék kisebb testvéreként érkező Pocket Edge-et. A gépezet kinyitható, akár egy könyv, képernyőből is kettőt találunk belül. A bal oldali 6”-es képátlójú, E Ink technológiás, felbontása 800x600 pixeles, a jobb oldali pedig egy 7”-es méretű, 800x480 képpontból álló színes, rezisztív érintőképernyő.

Entourage Pocket Edge [+]
Entourage Pocket Edge [+]

Az 1.6-os Android illetve egy Linux alapú operációs rendszer fut rajta, 4 GB tárhelye van, amiből 3 GB elérhető a felhasználó számára, de microSD kártyával bővíthető. Helyet kapott benne egy 802.11b/g-s Wi-Fi kártya, van 2 megapixeles webkamerája, mini USB portja. Akkuja nagyjából 6 órás használatot tud biztosítani. A Pocket Edge november 8-ától vásárolható meg 400 dollár körül i áron.

Entourage Pocket Edge [+]
Entourage Pocket Edge [+]

A médialejátszóiról, és újabban e-könyv olvasóiról ismert Energy Sistem (tényleg i-vel írják a nevüket) ezúttal ismét emelte a tétet, és egy színes kijelzős e-olvasót dobott piacra, a Color Bookot,A képernyőméret 5”-es, a panel felbontása pedig 800x480 pixeles. A készülék 2, 4 vagy 8 GB tárhellyel rendelkezhet, ami microSD kártyával tovább bővíthető. Van beépített hangszórója is, került rá USB port, akkumulátora pedig 1800 mAh-s. A kezelt formátumok tárháza elég nagy, a TXT, HTML, PDF, EPUB, FB2, RTF, MOBI, CHM, DOC, WMA, MP3, JPEG, BMP, PNG, GIF, MP4, WMV, AVI, RMVB, FLV, ASF, 3GP, MOV fájlok mindegyikét lejátssza. A Color Book 1500 klasszikus, ismert regénnyel előre feltöltve vásárolható meg. A kék és piros színben elérhető 2 GB-os modell 129 euróba került, a 4 GB-os fehér 145-be, a 8 GB-os fekete pedig 159-be.

Energy Sistem Color Book
Energy Sistem Color Book

A Samsung egyik legújabb e-book olvasója, az E65 már kapható Európában, legalábbis az Egyesült Királyságban megkezdték az árusítását 213 fontért, azaz nagyjából 338 dolláros áron. A 6”-es képátlójú, 600x800 pixeles felbontású E Ink kijelzős készülék teljes QWERTY billentyűzettel van ellátva. Belül egy 667 MHz-es órajelű ARM processzor dolgozik, ami mellett 2 GB beépített tárhely áll a felhasználó rendelkezésére. Ez microSD kártyával bővíthető is. Az e-reader elforgatásával a szöveg is fordul, van 2.0-s USB port, Wi-Fi kártya, továbbá a mellékelt EMR (elektromágneses rezonanciás) tollal jegyzeteket is írhatunk.

Samsung E65 [+]
Samsung E65 [

A kínai E-King cégtől pedig a S700-as színes e-notepad érkezett. Ez egy 7”-es rezisztív érintőképernyős gépezet, amelyet ujjal vagy stylusszal is vezérelhető, illetve írni is lehet rá. Ellátták Wi-Fi kártyával, 3G modemmel, ujjlenyomat-olvasóval és 3 megapixeles, autofókuszos kamerával. Az S700-zal lehet internetezni, e-könyveket olvasni, játszani, filmet nézni, zenét hallgatni, szóval nagyjából egy tablet szintjén van, még ha a gyártó nem is annak nevezi. Az ára az előzetes információk szerint körülbelül 600 dollárnak megfelelő összeg lesz.

E-King S700
E-King S700

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés