Hirdetés

Megérkezett a Sharkoon PureWriter mechanikus billentyűzet

Kétféle Kailh mechanikus kapcsoló közül is lehet választani.

A Sharkoon a Computexen mutatta be először az akkor még készülőben lévő PureWriter mechanikus billentyűzetét, valamint annak numerikus részt nélkülöző TKL kiadását. Ez utóbbi már a hazai piacon is elérhető, viszont a teljes kiosztású modellre mostantól lehet számítani. A teljes kiosztású PureWriter 436 milliméter széles és 127 milliméter mély, vastagsága pedig 35 milliméter, tehát egy viszonylag vékony beviteli eszközről van szó, kialakítása úgymond keret nélküli, és tömege sem túl nagy, mindössze 642 gramm.


[+]

A három blokkba rendezett gombok (melyek egyben ellátják a multimédiás gombok szerepét is) alatt a Kailh PG1350 sorozatú, 50 millió lenyomásra tervezett mechanikus kapcsolói dolgoznak, igény szerint red vagy blue kivitelben. Mindkettő kapcsolási pontja 1,5 milliméternél van, de míg a red esetében ez nem érezhető és a működtetéséhez 45 gramm szükséges, addig az utóbbinál jól érezhető a kapcsolási pont, továbbá a lenyomásához valamivel nagyobb, 55 gramm szükséges. A gombsapkák verziótól függetlenül 6,2 milliméter magasak. A gyártó szerint a PureWriter használata csuklótámasz nélkül is kényelmes, köszönhetően az alacsony felépítésnek.


[+]

A gombok mögött háttérvilágítás is helyet kapott, de ez nem RGB, csak egyetlen színnel, kéken tud világítani, azonban a különféle effektek és ezek programozhatósága nem maradt el. Szoftver egyébként nem jár a billentyűzet mellé, így komolyabb programozhatóság, makrózás nincs, minden más billentyűkombinációkkal érhető el. A csatlakozás USB-s (1000 Hz), ehhez a gyártó két kábelt is mellékel, egy 50 és egy 150 centiméterest, ebből következik tehát az is, hogy a kábelezés leválasztható.

A Sharkoon PureWriter 80 eurós áron érkezik majd a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés