Logitech K840: nullextrás mechanikus billentyűzet

Se világítás, se USB port, van viszont igényes anyagválasztás és egy nagyon ismerős minimalista külső.

A mechanikus billentyűzeteket manapság automatikusan összekötik a gamerekkel és a gamer termékkategóriával, köszönhetően a túltolt marketingnek, de ennek nem kéne így lennie. Ebben a szellemben dobja piacra a K840 jelzésű mechanikus billentyűzetét a Logitech, ami mentes mindenféle extrától, tehát se világítás, se USB port, se G gomb, sem pedig dedikált médiavezérlők, vagyis ez utóbbiak az Fn és F1-F4 funkciógombok együttes lenyomásával csalogathatóak elő.


[+]

A kivitelezés igényes, köszönhetően az ezüstös anodizált alumínium háznak és a minimalista megjelenésnek. A kapcsolók ezúttal sem a Cherry kínálatából kerültek ki, hanem a gyártó sajátja, a jól ismert Romer-G. Mindent összevetve egyébként a K840 nem mondható teljesen új modellnek, hiszen alapját a nemrég bemutatott G413 adja, sőt első ránézésre szinte teljesen megegyeznek, apróságokban térnek csak el. Ennek fényében nem meglepő a 26 gomb együttes lenyomásának érzékelése, a hajszálra egyező 132 x 445 x 34 milliméteres méret, viszont a tömege 1105 grammról 910 grammra csökkent.


[+]

A Logitech annak ellenére megkéri a K840 árát, hogy jóval kevesebbet tud, mint az említett K413 (nincs világítás, nincs USB, és a programozhatóság is hiányzik), hiszen mindössze 10 dollárral olcsóbb nála, azaz 80 dollárt kérnek érte – a K413 hivatalos hazai ára 32 000 forint, azaz várhatóan 30 000 forint vagy picivel ez alá lesz belőve a K840 árcédulája.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés