Hirdetés

Egy matt fekete és egy zöldülő házról hullt le a lepel a CES előtt

A hűtési megoldásairól ismert Xigmatek az idei évet egy ház bemutatásával kezdte. A Xigmatek Utgard neve – amelyet a skandináv mitológiából kölcsönöztek – az óriások otthonát, a hideg, kietlen vidéket jelenti. A gépház nemcsak kívül teljesen fekete, hanem belsejét is a sötét szín borítja mindenhol. A miditorony méretű doboz előlapján kilenc 5,25”-os bővítőhely nyílása található, amiket fémrácsos vakdugók takarnak, így elég szellős lehet a ház. Belül 3,5”-os fiókokat találunk, amik valószínűleg kiszerelhetők.

Xigmatek Utgard - Forrás: TechConnect
Xigmatek Utgard - Forrás: TechConnect

Az előlap külső kivezetéseinél a szokásos csatlakozórengeteg, azaz az USB, eSATA, illetve a hangkimenet és -bemenet aljzatai mellett két potmétert is találunk. Ezekkel két ventilátor fordulatszabályozását kezelhetjük. Az előlapi légkavaróhelyeken kívül a ház tetején és oldalt is találunk néhány lyukat. A táp a fémdoboz aljára kerül, ami általában eléggé megosztja a vásárlókat, pedig sok szempontból előnyös ez a fajta elrendezés. Az Utgardot hivatalosan a CES-en fogja bejelenteni a cég, reméljük, hogy akkor további információval is fog szolgálni, és az árát is megtudjuk a fekete ládának.

A Thermaltake kicsivel több mint két hónappal ezelőtt mutatta be az Element sorozatába tartozó Element V-t, amely egy nagytorony. Ezúttal a gyártó ennek készítette el az NVIDIA-rajongók számára tervezett változatát, az Element V Nvidia Edition modellt, amely többek között zöld díszítőbetéteket és egy NVIDIA logót kapott a borítására. A ház 532 x 220 x 537 mm-es és több mint 14 kilogramm tömegű. Öt darab 5,25 hüvelykes fiók van az elején, a csatlakozók pedig a tetejére kerültek. A hangaljzatok mellé egy eSATA és négy USB port került, illetve erre is tettek egy ventilátorszabályzó potmétert. A vízhűtés számára is vágtak lyukakat.

Thermaltake Element v Nvidia Edition
Thermaltake Element V Nvidia Edition

Az oldalára egy 230 mm-es, felülre egy 200 mm-es, előre és hátra pedig egy-egy 120 mm-es ventilátort szereltek. A két nagyobbik szélkerék színváltós LED-ekkel rendelkezik (Colorshift), így elég egyedi színhatásokat tudnak produkálni. Az oldallapra egy külön légelvezető csatornát is kifejlesztettek az NVIDIA-val, amely akár a Quad-SLI rendszerbe kötött kártyák hűtését is segítheti. A Thermaltake háza is a CES-en mutatkozik be, az árát még nem említették, de nagyjából 140 euró fölöttire lehet tippelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés