Hirdetés

Márciusban jön a Plextor új generációs DVD-írója

Március végén érkezik a Plextor DVD-író kínálatának új csúcsmodellje, a PX-800A – adta hírül a vállalat európai központja. Az ATAPI/IDE csatolású modell lesz a PX-800-as széria első tagja, egyben az első olyan Plextor DVD-író, mely Class1 rendszerű DVD-RAM írást is támogat. Az újdonság lényegében ezen az egy területen hoz újítást a tavaly február óta piacon lévő PX-760-as típuscsaládhoz képest, melyben a világon elsőként láttak napvilágot 18-szoros írási tempót is elérő DVD-írók, ezzel új trendet elindítva a gyártók mezőnyében.

A kétrétegű lemezeket 8x tempóval, az egyrétegű, egyszer írható korongokat akár 18x sebességgel, ezek újraírható variánsait pedig 8x vagy 6x tempóval író PX-800A gyors DVD-RAM adatrögzítést ígér: az egység a Class1 szabványnak megfelelő lemezekre akár 12-szeres tempóval is át tudja másolni az állományokat. A 2 megabájtnyi puffermemóriával rendelkező PX-800A CD-knél átlagosan 140, DVD-k esetében 160, DVD-RAM-oknál pedig 210 milliszekundumos elérési idővel dolgozik. Az olvasási tempó DVD-ROM-nál 16-szoros, CD-ROM-ok esetében 48-szoros.

 

Plextor PX-800A
Médium Írás
DVD+R 18x (CAV)
DVD-R 18x (CAV)
DVD+R DL 8x (ZCLV)
DVD-R DL 6x (ZCLV)
DVD+RW 8x (ZCLV)
DVD-RW 6x (CLV)
DVD-RAM 12x (PCAV)
CD-R 48x (CAV)
CD-RW 32x (ZCLV)

A Plextor PX-800A dobozos és OEM-változatban is forgalomba kerül, előbbi mellé egy fekete előlapot, kézikönyvet, Nero 7 Essentials OEM írószoftvert, valamint a Plextools Professional LE változatát csomagolják. Az író ára egyelőre nem ismert, de a Plextor ígérete szerint „kedvező árszintre” pozicionálják az újdonságot, ami szokás szerint két év jótállással kerül forgalomba az Európai Unió tagországaiban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés