Hirdetés

Követői akadhatnak a Plextornak

Alig kelt szárnyra a hír, miszerint a Plextor némi csúszás után még ebben a hónapban szállítani kezdi a világ leggyorsabb DVD-írójának titulált PX-760-as típusú egységet, mely a világon elsőként 18-szoros írási tempót ígér a megfelelő minőségű egyrétegű médiumokkal, a vállalat egyik tajvani konkurense máris megerősítette, hogy hasonló DVD-író piacra dobását tervezik az év második felében.

A Plextort a tajvani DigiTimes szerint Lite-On IT követi majd a sorban; Michael Gong, a vállalat egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy cége a harmadik negyedévben, még a Blu-ray szabványnak megfelelő egységek tömeges szállítása előtt megkezdené az akár 18-szoros írási tempót elérő DVD-írók szállítását. Gong rámutatott továbbá, hogy a gyártó nem kívánja tovább gerjeszteni az árversenyt a 16x sebességű DVD-írók mezőnyében, így a gyorsabb író megjelenése a Lite-On IT számára egyfajta kiutat jelenthet ebből a helyzetből.

A vállalathoz közeli források szerint a szintén tajvani BenQ konzervatívabb álláspontot képvisel: a cég képviselői szerint a 16-szorosnál gyorsabb sebességű írás a megnövekedett vibráció miatt ronthat az elkészült végeredmény minőségén, a BenQ ezért egyelőre nem tervezi ilyen író piacra dobását. A vállalat illetékesei arról számoltak be, hogy a gyártónál gőzerővel zajlik a kék lézeres optikai meghajtók fejlesztése, így a BenQ most elsősorban erre a területre csoportosítja erőforrásait.

Iparági források úgy spekulálnak, hogy nem a Plextor és a Lite-On IT lesz az egyetlen, amelyik a jelenleginél gyorsabb írási tempójú DVD-írókkal hozakodik elő; állítólag már a Sonynál és a Pioneernél is tervbe van véve a 18-szoros írók piaci megjelenése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés