Hirdetés

Egy hónap múlva kapható a Plextor új SATA-s DVD-írója

Június elején jelenhet meg a boltok kínálatában a patinás nevű Plextor legújabb DVD-írója, a PX-810SA, mely a Serial ATA interfészen kommunikáló optikai egységek mind népesebb táborát gazdagítja majd. Az újdonság nem a februárban bejelentett, párhuzamos ATA csatolású PX-800A egy az egyben az új csatolószabványra átültetett változata, ez a típus ugyanis valamivel gyorsabban írja a kétrétegű DVD-ket, cserébe viszont lassabban kezeli az írható CD-ket.

A kétrétegű lemezeket immár 10x tempóval, az egyrétegű, egyszer írható korongokat akár 18x sebességgel, ezek újraírható variánsait pedig 8x vagy 6x tempóval író PX-810SA gyors DVD-RAM adatrögzítést ígér: az egység a Class1 szabványnak megfelelő lemezekre akár 12-szeres tempóval is át tudja másolni az állományokat. A 2 megabájtnyi puffermemóriával rendelkező PX-810SA CD-knél átlagosan 120, DVD-k esetében 130, DVD-RAM-oknál pedig 210 milliszekundumos elérési idővel dolgozik. Az olvasási tempó DVD-ROM-nál 16-szoros, CD-ROM-ok esetében 40-szeres.

 

Plextor PX-810SA
Médium Írás
DVD+R 18x (CAV)
DVD-R 18x (CAV)
DVD+R DL 10x (ZCLV)
DVD-R DL 10x (ZCLV)
DVD+RW 8x (ZCLV)
DVD-RW 6x (CLV)
DVD-RAM 12x (PCAV)
CD-R 40x (CAV)
CD-RW 32x (ZCLV)

A Plextor PX-810SA csak dobozos változatban kerül forgalomba, fekete vagy csontszínben. Az egység mellé kézikönyvet, a Nero 7 Essentials OEM írószoftvert, valamint a Plextools Professional LE változatát csomagolják. Az író ára egyelőre nem ismert, a Plextor ugyanakkor a high-end szegmensbe szánja az újdonságot, így az új modell jó eséllyel drágább lesz a korábban bemutatott testvérénél. Az író szokás szerint két év jótállással kerül forgalomba az Európai Unió tagországaiban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés