Hirdetés

Már zombiháborúzhatunk is az NVIDIA új driverével

A WHQL minősítésű, 442.19-es meghajtó új játékprofilokat és funkciókat, valamint hibajavításokat tartalmaz.

Az NVIDIA a hónap elejét egy új, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztővel ünnepli, mely a 442.19-es verziószámot kapta. Az meghajtó új vagy frissített profilt kínál a Zombie Army: Dead War 4, az Apex Legends Season 4, valamint a Metro Exodus: Sam’s Story játékokhoz, emellett az ASUS VG259QM, a Dell AW2521HF és az LG 34GN850 is felkerült az újonnan validált G-Sync kompatibilis megjelenítők listájára.


[+]

Funkciók terén nem találkozhatunk komolyabb újításokkal, inkább a korábban bekerült lehetőségek kaptak egy kis finomhangolást. A CES 2020 Game Ready szoftverrel debütált Max Frame Rate esetében például a felhasználói visszajelzésekre reagálva kitolták a beállítható képkockasebesség csúszkájának határait 40-240-ről 20-1000 fps-re, továbbá a szintén az említett szoftververzióval bekerült Variable Rate Super Sampling (VRSS) immáron az NVIDIA Control Panel „Manage 3D Settings” füléről érhető el.

Hibajavítások tekintetében jóval több újítást kapunk az új szoftververzióval, a telepítés után az alábbi hibák fognak megszűnni:

  • a The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine játék kifagyhatott egy bizonyos átvezető videó elérésekor,
  • a Call of Duty Modern Warfare játék OBS programból történő streamelése véletlenszerűen leállt,
  • a 2016-os Doom a Kepler architektúrás GeForce 600 és 700-as sorozatú grafikus kártyákkal elindítva kifagyott,
  • a Battleye indítása az NVIDIA Low Latency Mode-jának Ultra beállításon való használata mellett az asztali ablakkezelő alapbeállításokra történő visszaállítását eredményezte,
  • az NVENC kodek használata memóriaszivárgást eredményezhetett,
  • SLI és G-Sync egyidejű használatával apróbb akadások és frame-dropok voltak tapasztalhatók.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600 (Super), 2000 (Super) és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés