Hirdetés

Már szállítja apró médialejátszóját a ViewSonic

A ViewSonic megkezdte új apró asztali médialejátszójának szállítását, bár magát a terméket már bejelentették néhány hete. A készülék egyelőre csak az Egyesült államok területén szerezhető be, de remélhetőleg az öreg kontinensen is kapható lesz. Külön jó hír, hogy az előzetes információk szerinti 150 dolláros árhoz képest kicsivel olcsóbban, 130 dollárért lehet hozzájutni a NexTV VMP75 HD lejátszóhoz, ami kis mérete ellenére sincs híján a tudásnak. A 132 x 28 x 101 mm-es méretekkel rendelkező termék képes lejátszani az 1080p-s felbontású videókat is.

A feketére festet masina számos formátumot kezel, így nem okoz gondot neki az MPEG1/2/4, a DivX 3/4/5/6, az Xvid és a H.264/AVC mozgóképek, és az MP3, FLAC, WAV, WMA, illetve OGG zenefájlok lejátszása sem. A filmekhez mellékelt feliratfájlok közül megjeleníti az SRT, SUB, SMI, SSA, IDX-SUB, IDX, AAS és a sima TXT-t, a képek közül pedig be tudja tölteni a JPEG, BMP, PNG, GIF és TIFF formátumú állományokat. A médiatartalmak forrása lehet bármilyen USB-s külső tároló, legyen az pendrive, vagy hordozható winchester, de hálózaton keresztül is érkezhet a tartalom köszönhetően az Ethernet portnak és az opcionális 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyának. Ezekkel nem csak a helyi hálózat számítógépein tárolt anyagokhoz juthatunk hozzá, hanem az olyan webes tartalmakhoz is hozzáférhetünk, mint a Flickr, a Youtube vagy az online rádióállomások.

A ViewSonic lejátszóját felszerelték még egy USB-vel kombinált eSATA porttal is, a kimenetek közt pedig találhatunk HDMI és kompozit aljzatot, valamint optikai csatlakozót. A NexTV támogatja a DLNA és az UPnP átviteli rendszereket is, tehát a kompatibilis eszközökkel is kapcsolatba tud lépni. A friss versenyző egy év garanciával kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés