Hirdetés

Transcend és WD asztali HD médialejátszók érkeznek

A Transcend az ismertebb termékei, azaz adattárolói, memóriái , illetve MP3 lejátszói mellett most egy új kategóriában is kipróbálja magát, az első HD médialejátszóját leplezte le, a DMP10 névre keresztelt készüléket. A gépezet a két darab 2.0-s USB portjára köthető külső tároló, amiről megnyitva sokféle ismert médiaformátumú fájlt tud lejátszani, legyen az zene, videó vagy kép. A mozgóképek a masina nevének megfelelően nagy felbontású, HD tartalmak is lehetnek MKV, AVI, WMV, RMVB vagy M2TS formátumban, akár 1920x1080-as felbontásban, mivel kezeli a H.264, AVC és VC-1 kódolásokat is. A képet és hangot 1.3-as HDMI és S/PDIF interfészeken keresztül is képes továbbítani a megjelenítő felé.

Transcend DMP10
Transcend DMP10

A fényes, fekete, 146 x 35 x 122 mm-es dobozba zárt DMP10 mellé természetesen távirányító is jár. Annyi már biztos, hogy két év garanciával kerül forgalomba, de hogy pontosan mikor és mennyiért, arról nem érkezett pontosabb információ.

Transcend DMP10
Transcend DMP10

A Western Digital is egy médialejátszót mutatott be, ami nem teljesen új termék, inkább elődjének, a WD TV Live felújított, frissített verziója, a WD TV Live Plus HD Media Player. A multimédiás eszközzel Full HD-ben, akár 1920x1080 pixeles felbontás is élvezhetők a filmek, amik a rákapcsolt USB adattárolóról, a helyi hálózati gépekről vagy az internetről is származhatnak. Az világhálóról persze nem csak videók tölthetők le, hanem böngészhetők többek között a Flickr galériák, a Pandora vagy a Live365 internetes rádióállomásai vagy éppen az online tévécsatornák is.

Western Digital WD TV Live Plus HD Media Player [+]
Western Digital WD TV Live Plus HD Media Player [+]

A kis lejátszó a vezetékes, Etherneten keresztüli átvitel mellett fel van készítve a vezeték nélküli hálózaton keresztüli kommunikációra is a számítógéppel, ám ehhez be kell szerezni egy külön kapható USB-s Wi-Fi adaptert,  a TV-re pedig 1.3-as HDMI-n csatlakoztatható. A Western Digital WD TV Live Plus HD-ja már 150 dolláros áron megvásárolható, egy év garanciát vállal rá a gyártó, és a csomagból nem hiányzik a távirányító sem.

Western Digital WD TV Live Plus HD Media Player [+]
Western Digital WD TV Live Plus HD Media Player [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés