Hirdetés

Már közel a PlayStation 3 árcsökkentése

A konzolok visszaeső forgalmát látva szinte mindenki az árcsökkentésre vár. A sajtó elsődleges jelöltje a Sony, mivel ők forgalmazzák a legdrágább játékgépet. Az elemzők szerint a PlayStation 3 árát már hónapokkal ezelőtt mérsékelni kellett volna, a gépezet azonban bebetonozta magát 399 dollárra.

A PlayStation 3 tulajdonosainak száma a két konkurens megoldás vásárlóihoz viszonyítva elég csekély, amit tovább tetéz az a tény, hogy erre a rendszerre a legkörülményesebb és a legdrágább fejleszteni, s ha mindez nem volna elég, akkor érdemes megemlíteni, hogy a multiplatform játékok – piaci szempontból – többnyire a Sony gépén teljesítenek a legrosszabbul. Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója viszont továbbra is tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy a PlayStation 3 elterjedtségével és árazásával nincs semmi probléma, így szükségtelen az árcsökkentés. Az elemzők szerint azonban hamarosan változások lesznek, több jel is erre utal.


Így nézhet ki a PlayStation 3 Slim?

A legárulkodóbb részlet a Sony 2009-es üzleti évre tervezett előrejelzése. A vállalat a jelenlegi gyenge kereslet ellenére is kitart amellett, hogy leszállítja az ígért 13 millió PlayStation 3-at. A konzolból az első üzleti, azaz a naptár szerinti második negyedévben 1,1 millió példány fogyott, ami rendkívül kevés. Ennek tudatában 2010 áprilisáig nagyon komoly eladásokat kell produkálni, hogy az eredeti tervek megvalósuljanak. Ez természetesen elég valószínűtlen a jelenlegi árazás mellett, így az árcsökkentés elkerülhetetlennek tűnik. További érdekesség, hogy a Sony az elmúlt hetekben rengeteg alkatrészt rendelt a gyártópartnerektől, ami a termelés felfuttatását jelenti. A jelenlegi kereslet mellett ennek nincs értelme, de az alacsonyabb ár csodákat tehet. A PlayStation 3 gyártási költsége sem lehet probléma, mivel a kezdetekhez képest a vállalat már 70%-kal olcsóbban állítja elő a masinát. Bár konkrét árakat nem lehet tudni, de a kiszivárgott információk szerint hozzávetőleg 250 dollárba kerül a fekete színben pompázó konzol legyártása.

A legfrissebb információ szerint az augusztus közepén megrendezendő Gamescom expo előtt a Sony nagy bejelentésre készül, mely várhatóan az árcsökkentéssel és az új, PlayStation 3 Slim nevű modell bemutatásával kapcsolatos. Az áruházaktól származó információk szerint az új ár 299 dollár lesz, ami már nagyon csábító. Sőt a kezdeményezés árcsökkentésre késztetheti a Nintendót is a – magához mérten – szintén gyenge eladásokat produkáló Wii esetében. A Microsoft vélhetőleg elégedett az Xbox 360 iránti kereslettel, de a konkurensek akcióinak hatására, könnyen visszaeshetnek az eredmények, így a redmondi óriásnak is éberen kell figyelnie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés