Hirdetés

Logitech G600 MMO gamer egér – gombokból nem lesz hiány

A Logitech bemutatta legújabb G szériás egerét, a G600-at, amely formájában és funkcionalitásában kifejezetten az MMO (massively multiplayer online) játékoknak kedvez. Első ránézésre óhatatlanul a Razer Naga sorozata jut róla eszünkben, amely az elmúlt években már több variációt is megélt. A fő hasonlóság természetesen a tetemes mennyiségű nyomógombra értendő, amelyek a hüvelykujj alatt csoportosulnak. Ebből a szempontból valóban akár a másolás vádjával is meggyanúsíthatnánk a Logitechet, de érdemesebb úgy tekinteni rá, mint egy kategória újabb képviselőjére.

A G600 fedélzetén összesen 20 nyomógomb tobzódik, ebből 12 kapott helyett az oldalsó szekcióban. Ezek különlegessége, hogy jól elkülöníthetően két csoportba rendezték őket, valamint egyéb tapintható megkülönböztető jelzésekkel látták el felületüket, így a gyártó állítása szerint a parancsok kiadása precíz, alacsony hibaaránnyal megvalósítható anélkül, hogy le kellene pillantani a blokkra. Gyárilag három különböző profil található belső memóriájában, amelyek a mellékelt szoftver segítségével teljes mértékben átszabhatók saját szájízünk szerint. A „kézben tartható” parancsok száma az úgynevezett G-Shift funkcióval akár meg is duplázható oly módon, hogy minden gombhoz két parancsot rendelünk, a másodikat a gyűrűsujjunk alatt megbújó gomb megnyomásával érhetjük el.

Aljában a méretes, alacsony súrlódási tényezővel rendelkező talpak között egy lézeres optikai szenzor lapul, amelynek felbontása 50 és 8200 dpi között állítható. Ergonomikus formavilága a képek alapján kényelmesnek és jól átgondoltnak tűnik, persze csakis jobbkezes felhasználók számára. A számítógéppel USB porton keresztül kommunikál, két méteres kábele harisnyázott. A látványról sem feledkeztek meg, az oldalsó gombok háttérvilágítása a szivárvány bármely árnyalatát felveheti. A fényeffektek között van fix, pulzáló és körkörösen színváltó, de ha nem igényeljük, akkor akár kis is kapcsolható a megvilágítás.

A fekete és fehér színben júliusban érkező Logitech G600 MMO gamer egér vételára 79,90 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés