Hirdetés

Hama Mirano és Rome vezeték nélküli néma egerek

Egy olyan nyílt irodai környezetben, ahol például csak paravánok választják el a dolgozókat, vagy egy szobában egyszerűen csak többen munkálkodnak, ott óhatatlanul is létrejön egy alapzaj, amely hosszútávon fárasztja az idegrendszert és csökkenti a koncentrációt. Amennyiben az aktuális munkakör számítógépet is igényel, akkor egy átlagos munkanapon egyetlen ember körülbelül 3000-szer klikkel a bal egérgombbal, amely határozott kattanásával szintén csak tovább fokozza a háttérzajt. Ezért a Hama bejelentett két olyan lopakodó egeret, amelyek valamelyest talán javítanak a vázolt szituáción.


[+]

A Mirano és Rome formavilága és képessége teljesen azonos, csupán a Mirano valamivel kisebb testvérénél, mely sokat hurcolt laptopok mellett teljesíthet jó szolgálatot, míg a Rome fizikai adottságai következtében inkább asztali használatra született. A gyártó büszkén hirdeti az új jövevényekről, hogy szinte némán teszik a dolgukat, ugyanis a bal és jobb egérgomb lenyomását alig követi hanghatás, legalábbis mezei rokonaikhoz képest ennek mértéke elhanyagolható.

Ergonómiailag főleg a jobbkezes felhasználókhoz idomul, de közel szimmetrikus vonalainak köszönhetően nem kizárt, hogy némi kompromisszummal (oldalsó gombok hanyagolása) balkezesek is sikerrel használhatják. Összesen hat nyomógombot tartalmaz, masszív, gumírozott görgője pedig négyirányú, vagyis átlagos használatra a felsorakoztatott kezelőszervek elegendők. A mozgás követését egy lézeres optikai szenzor végzi, ennek felbontása 800 és 1600 dpi között változtatható.

Az egerek a számítógéppel egy apró, 2,4 GHz-es USB adapter segítségével vezeték nélkül kommunikálnak, amely szállítás közben a jószág hasába rejthető. Táplálásuk két normál méretű (AA) ceruzaelemről történik. A Hama Mirano fekete, piros-fekete és fehér színben, a Roma pedig kizárólag fekete színben vált elérhetővé, vételáruk egységesen 24,99 euró.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés