Hirdetés

A Logitech újraértelmezi az egér fogalmát

A Logitech egy kifejezetten érdekes termék bejelentésével sokkolta a világot, a Cube nevű eszköz ugyanis egyedi formatervével és funkcióival újraértelmezi az egér fogalmát.

Az újdonság minden olyan szolgáltatást biztosít, ami egy egértől elvárható. Az optikai szenzorral szerelt termék hasonló navigációs élményt ad, mint az érintőképernyős okostelefonok. A görgetéshez csak végig kell húznunk ujjunkat az egér felületén, amit a Flow Scroll szoftver érzékel, és a gyors feldolgozást követően a mozgás viszont látható a képernyőn. A kattintás hasonlóan egyszerű, csupán gombok nélkül zajlik. A termék azonban nemcsak egér, hanem egy prezentációs eszköz is. Ez a mód automatikusan bekapcsol, amint Cube-ot a levegőbe emeljük. Az egér tetejére kattintva előhívhatjuk a következő diát, ha pedig vissza kell lépnünk, csak megfordítjuk a kezünkben lévő egeret, és kattintunk még egyet.

A Logitech Cube az USB 2.0-s portra csatlakoztatható Unifying vevőegységgel kommunikál, mely 2,4 GHz-es vezeték nélküli frekvencián biztosítja a kapcsolatot. Szükség esetén hat kompatibilis eszköz is kapcsolódhat a vevőegységhez, legyen szó akár egy teljes billentyűzetről, egy számbillentyűzetről, vagy épp egy másik egérről. A beépített akkumulátor a mellékelt kábelen keresztül tölthető a számítógép egyik USB portjáról. A könnyű termék manuálisan kikapcsolható, amivel nem kevés energia spórolható meg, így viszonylag sokáig bírja a strapát.


[+]

A Logitech Cube még januárban megjelenik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 70 euró lesz. A termék elnyerte a 2012-es Nemzetközi CES Innovációs Formatervezési és Mérnöki Díj elismerését a számítógépes kiegészítők kategóriában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés