Hirdetés

Az Elecom vezeték nélküli egere 3 évig is húzza egy szett elemről

A vezeték nélküli beviteli eszközök kényelmes alternatívát nyújtanak madzagos rokonaikhoz képest, azonban főleg az akkumulátorok okozta plusz tömeg, és ezek vélt rövid élettartama miatt sokan nem rajonganak értük. Az üzemidő tehát egyre fontosabb szempont egy vezeték nélküli egér vagy billentyűzet vásárlásakor, és természetesen az a cél, hogy ebből a szempontból minél igénytelenebb legyen az eszköz. A legjobb, ha a termék olyan sokáig üzemel egyetlen adag elemről, hogy a felhasználó meg is feledkezzen az akkumulátoros felépítésről.


[+]

Az Elecom is ezt az igényt kívánja kielégíteni legújabb egereivel, melyek a nem túl beszédes M-IR03DR nevet viselik. A fekete, fehér és piros színű burkolattal rendelkező jószágok a gyártó állítása szerint két darab normál méretű (AA) ceruzaelemről akár 3 és fél évig is képesek működni, úgymond tipikus irodai használat mellett. Ennek értelmezése igen szabad, de ha azt feltételezzük, hogy minden munkanapon jó pár órát taszigálják az egeret, és ilyen körülmények között több mint 3 évig bírja, akkor elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel.


[+]

Az egér az apró adóvevő segítségével 2,4 GHz-en kommunikál a számítógéppel, mely teljesíti a VCCI CLASS B követelményeit, hogy minél kevesebb zavart okozzon a hasonló sávszélességben munkálkodó többi eszköz életében. Az alacsony fogyasztású elektronikai komponenseket optikai szenzorral párosították a tervezők, mely 800 és 1600 dpi felbontást nyújt. Szimmetrikus felépítése akár jobb- és balkezes felhasználóknak is megfelelő lehet, azonban a baloldalon található két nyomógomb miatt inkább jobbkezesek állnak a célkeresztben.


[+]

A 82 grammos (elemek nélkül) Elecom IR03DR már kapható Japánban, vételára az Egyesült Államok valutájára átszámítva 64 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés