Hirdetés

Három üzemmódú Wi-Fi modul az Inteltől

Az Intel ma bejelentette, hogy újabb vezeték nélküli eszközt biztosít a Centrino technológiára épülő noteszgépekhez. A PRO/Wireless 2915ABG modul egyaránt támogatja az IEEE 802.11a, b és g szabványokat. Míg a „b” és „g” specifikáció a 2,4 GHz-es tartományban működő Wi-Fi eszközökre vonatkozik, és legfeljebb 11, illetve 54 Mbit/s bruttó adatátviteli sebességet tesz lehetővé, addig az „a” jelzésű az 5 GHz-es frekvenciasávban üzemelő WLAN-ok jellemzőit definiálja, és ugyancsak max. 54 Mbit/s bruttó sávszélességet biztosít. Mivel ez a sáv kevésbé terhelt, használata különösen praktikus azokon a területeken, például Budapest belvárosában, ahol a különféle analóg eszközök mellett sok vezeték nélküli hálózat működik egymás mellett – kellemetlen interferenciákkal csökkentve az adatátvitel sebességét.

A vezeték nélküli hálózatok egyébként egyre népszerűbbek; a Pyramid elemzőcsoport szerint 2007-re több mint 700 millió Wi-Fi-felhasználó lesz a világon. „A Wi-Fi hálózatok száma továbbra is dinamikusan nő, azonban a felhasználók még mindig aggodalmukat fejezik ki a csatlakozás bonyolultságával és a hálózat biztonságosságával kapcsolatosan” – mondta Jim Johnson, az Intel alelnöke, illetve a Wireless Networking Group ügyvezető igazgatója.

Az új PRO/Wireless 2915ABG modul mellett az Intel bemutatta a PROSet/Wireless Software 9.0-ás verzióját is. A frissített szoftver egy új eszközt is tartalmaz: az Intel Smart Wireless Solution egy konfigurációs varázslót, továbbfejlesztett hibaelhárítást, illetve automatizált biztonsági beállításokat foglal magában. A technológia megkeresi és megmutatja az összes elérhető hálózatot, illetve az eddiginél jobb profilkezelést biztosít, melynek segítségével a felhasználók egyszerűbben csatlakozhatnak különböző vezeték nélküli hálózatokhoz otthonaikban, az irodában vagy útközben.

A PROSet/Wireless Software 9.0-ás verzióját az Intel olyan kiegészítésekkel látta el, amelyek garantálják a Cisco-rendszerekkel való akadálytalan együttműködést. Emellett az Intel és a Linksys egy tavaly kötött megállapodása értelmében a két vállalat közösen kidolgozott egy technológiát, amely lehetővé teszi a Centrino-notebookok számára, hogy meghatározzák a nem konfigurált Linksys hozzáférési pontok helyét, majd automatikusan végigvezessék a felhasználót egy rövid és egyszerű installálási procedúrán.

A végfelhasználók, illetve a titkos vállalati információk védelme érdekében az Intel új terméke támogatja az új IEEE 802.11i biztonsági szabványt, és fel van készítve a WPA2 használatára, de természetesen az elterjedt WPA és WEP protokollok alkalmazása is biztosított.

A vezeték nélküli netezés előnyeinek demonstrálása céljából, illetve a PRO/Wireless 2915ABG bejelentése alkalmából az Intel idén nyáron több 802.11a/b/g hotspotot telepített Athénba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés