Hirdetés

IFA 2018: odaver élőben a világ első 8K OLED tévéje

Sikerült elkapni működés közben az LG 88"-es készülékét.

A várakozásoknak megfelelően az LG központi helyen állította ki a világ első 8K televízióját az IFA 2018 eseményen. A készüléket sikerült megtekinteni működés közben, és ennek alapján azt lehet mondani, hogy a dél-koreai óriáscég felkészülten várja a 8K esetleges áttörését.

LG 8K OLED tv
LG 8K OLED tv [+]

A készülék megtartotta az OLED technológia előnyeit, azaz rendkívül vékony, képes a tökéletes fekete, és ezáltal a végtelen valós kontrasztarány megteremtésére. A színek nagyon szépnek, természetesnek tűntek, a betekintési szög hibátlan, zajosodás nincs, és a mozgásmegjelenítésnél sem tapasztaltunk zavaró anomáliákat. Az ilyen nagy felbontás tényleg egy új szintet jelent, hiszen egy madártávlatból lefilmezett, hegyek között megbújó falu összes házának ablakait, és még az utcákon futkározó kutyákat is ki lehetett venni. De az persze továbbra is kérdés, hogy erre valóban szükség van-e egy hétköznapi, otthoni filmezés során. Tehát, hogy igénylik-e egyáltalán az emberek az ilyen fokú részletességet.

Egyéb, konkrét technikai specifikációkat nem sikerült egyelőre megtudni: tehát nem derült ki, hogy mekkora a maximális fénysűrűség, mekkora a képfrissítési ráta, vagy éppen milyen integrált hangrendszerrel rendelkezik a készülék. A cég helyszínen tartózkodó munkatársai elmondták, hogy még ők sem rendelkeznek pontos információkkal arról, hogy várhatóan mikor és milyen áron lehet megvenni majd ezt a valóban egyedülálló televíziót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés