Hirdetés

Notebookban és táblagépekben is élvezhetjük a 8K-t

Egyelőre az is kérdéses, hogy a nagyobb képátlóknál mekkora értelme van a 8K felbontásnak, abban szinte egészen biztosak vagyunk, hogy 20 hüvelyk alatt nem is érdemes ezzel foglalkozni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a gyártók ne szeretnének majd elsőként piacra lépni 8K-s noteszgépekkel, tabletekkel vagy akár mobiltelefonokkal – és mivel igény biztos lesz rá, a panelek fejlesztői sem lazsálnak. Most éppen a japán Semiconductor Energy Laboratory jelentette be, hogy elkészültek a világ első 8,3 illetve 13,3 hüvelykes, 8K-s felbontású OLED paneljeivel, amelyek egyébként így szürreális, 1062 illetve 663 ppi pixelsűrűséget kínálnak.


(forrás: Optronics Media) [+]

A két 7680x4320 képponttal rendelkező újdonság CAAC-IGZO színszűrőt használ, frissítési frekvenciájuk pedig a kisebb esetében 60, a nagyobbnál 120 Hz. Az olyan apróságról, mint például fogyasztás, egyelőre nem árultak el adatokat, illetve az árakról sem tudni semmit. Ez mondjuk érthető, hiszen prototípusokról van szó, ráadásul a SEL csak fejlesztéssel foglalkozik, a nagy volumenű gyártáshoz szükség lesz partnerre is, a végső árakat pedig az utóbbiak fogják megszabni.


(forrás: Optronics Media) [+]

A két extrém magas felbontású OLED panel mellett egyébként a cég egy harmadik egységet is bemutatott, 8,6”-es képátlóval és 1900x1200 pixeles felbontással, viszont hajlékony kivitelben.

Előzmények

Hirdetés