Hirdetés

Napokon belül itt van a Lamzu ergonomikus egere, a Thorn

Az ultrakönnyű, vezetékmentes típus a kisebbfajta jobbkezes megoldások halmazában jó eséllyel a felsőkategóriát képviseli majd.

Több hónapnyi csúszás után végre debütál a Lamzu legújabb egere, a szigorúan jobbkezes kialakítású Thorn, és mivel a cég az Atlantis, illetve Atlantis mini nevű modellekkel már bizonyította, hogy nem viccel, ha beviteli eszközről van szó, bizakodóan lehet várni az érkeztét.


[+]

A 119 mm hosszú, 58-65 mm széles és 42 mm magas, vezeték nélküli rágcsáló mindössze 52 grammot nyom, ráadásul ezt úgy sikerült elérni, hogy csupán a virgin grade PTFE tappancsoknak otthont adó hasi része perforált, úgynevezett endoskeleton formában, amihez hasonlót a Pulsar Xlite-oknál láthattunk, csak kevésbé dizájnos megvalósításban.


[+]

Az ötgombos apparátus belsejében a high-end szegmensben manapság sztenderdnek számító, 26 000 cpi-ig skálázódó, 650 ips-os/50 g-s PixArt PAW 3395 szenzor dolgozik, amit Nordic 52840 MCU-val egészítettek ki, tehát a 4000 Hz-es polling rate is támogatott, noha az ehhez szükséges, 4K-s vevőegységet külön kell megvásárolnunk (nettó) 14 dollárért. Öröm az ürömben, hogy ez a lépés segít valamivel alacsonyabban tartani a vételárat, mert a megnövelt USB frissítési rátára valójában nagyon keveseknek van tényleges igénye (egyébként az így elkönyvelhető előny legfeljebb marginális), szóval az 1000 Hz-et elegendőnek ítélők zsebében egy kicsivel több pénz maradhat.


[+]

A bal és jobb klikkek alatt optomechanikus elven működő kapcsolók teljesítenek szolgálatot, amelyek a viszonylag könnyű aktuációjukról, reszponzivitásukról, továbbá tartósságukról ismeretesek, és a főgombok tenyértámaszról leválasztott volta javítja, konzisztensebbé teszi a kattintási érzetet. A görgő TTC Silver encodert használ (például a Logitech G305-ben láthattunk ilyet), és az elsősorban karmos vagy tenyeres fogásokhoz passzoló jószág vonalvezetése nem a rendkívül népszerű Zowie EC termékcsaládot mintázza (egyebek mellett a farrész jóval meredekebb szögben esik), hanem saját formatervezés eredménye.

[+]

Az újdonság természetesen 2,4 GHz-es rádióval kommunikál a célgéppel, a Bluetooth (vagy épp a fedélzeti RGB világítás) a tömegcsökkentés okán kimaradt a képletből, azonban a beépített akkumulátor töltéséhez kapott, 1,8 méter hosszúra nőtt USB Type-C/Type-A parakábellel életbe léptethető a madzagos üzemmód. Az akkumulátor energiatartalékainak kijelzéséről a bal oldal orr felé eső, alsó peremére helyezett indikátor LED-ek gondoskodnak.

[+]

A választható színek sorában egyelőre a fekete és a fehér szerepel, de sanszos, hogy a későbbiek folyamán egyéb árnyalatokkal is begyűjthetjük a (nettó) 92 dollárra árazott konstrukciót. Az előrendelések kiszállítása augusztus 22-én veszi kezdetét, ám akkor sincs veszve semmi, ha nem szeretnénk külföldi beszerzésbe bonyolódni, hiszen az extra szett teflontalppal, toldóadapterrel, plusz bársonyból készült hordszütyővel értékesítésre kerülő ketyere várhatóan hamarosan feltűnik egyes hazai üzletek raktárkészletén is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lamzu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés